Pagubele furtunii: maşini zdrobite, oameni izolaţi şi acoperişuri distruse

Cod galben de ploi şi furtună instituit de specialiştii meteo s-a adeverit din plin de data aceasta la nivel de judeţ, prima oră a zilei de ieri aducând cu ea şi o furtună pe care mulţi au comparat-o cu „sfârşitul lumii”. Fulgere extrem de puternice şi un vânt care a doborât un acoperiş de bloc în Târgu Jiu sunt doar o părticică din peisajul rămas în urma intemperiilor din noaptea de miercuri spre joi.

Incidentul a avut loc în zona de sud a oraşului, chiar în apropiere de ultimul sens giratoriu la ieşirea către Craiova. Cinci autoturisme au fost aici zdrobite de lemnele şi plăcile de azbociment zburate de la o înălţime de cinci etaje. „Natura a luat tot, ce să mai vorbim, a făcut ravagii. Asta e când ai acoperişuri făcute de mântuială, a spus unul dintre proprietarii maşinilor avariate. Un altul, Dumitru Rădulescu, şi-a acoperit Opelul cu o folie pentru a mai proteja ce mai era întreg, el spunând că nu are cine să-l despăgubească. „Acum am maşina frumoasă, pe comandă, ce să spun. Am auzit o bubuitură puternică şi apoi m-am uitat cum cade acoperişul pe maşini. Nici nu ştiu cui să mă adresez pentru a fi despăgubit. Să mă judec cu cei de la Asociaţia de Proprietari, cu Primăria sau cu cine? O să rămân cu paguba”, spunea cu amărăciune bărbatul.

Unul dintre locatari a avut şi o explicaţie pentru cele întâmplate, mai ales că un astfel de incident s-a mai întâmplat în anii trecuţi. „Au venit băncile acestea cu câţiva ani în urmă şi şi-au montat o antenă pe acoperiş, ocazie cu care au umblat la structura din lemn. Nu au izolat bine nici plăcile de la acoperiş şi acum, când a venit vântul acesta tare, normal că a intrat pe sub şi a umflat acoperişul. Bine că nu au fost oameni pe aici că putea să fie mult mai grav”, a declarat bărbatul. Angajaţii de la Salubritate şi cei ai ISU Gorj au intervenit pentru a degaja zona, operaţiunea fiind supravegheată direct de către directorul Edilitara Publica SA Alexandru Zaharia.

Izolaţi pe Sohodol

De la acoperişul zburat peste maşini pompierii au plecat apoi în mare grabă spre Valea Sohodolului, unde şapte turişti, patru băieţi şi trei fete, erau izolaţi pe o insulă formată din cauza ploilor puternice. Debitul râului a crescut şi turiştii care erau cu cortul în natură s-au trezit că sunt înconjuraţi de ape. Cu ajutorul unei bărci, dar şi al braţelor, pompierii i-au salvat pe ghinionişti, aceştia fiind nevoiţi să îşi întrerupă sejurul, niciunul dintre ei nefiind accidentat său rănit, fetele speriindu-se însă de o posibilă viitură ce se putea forma pe versanţi.

RAVAGII

La nivel de judeţ furtuna a mai lăsat şi câteva localităţi fără energie electrică, situaţie regăsită şi în unele cartiere din Târgu Jiu. De asemenea, la Godineşti un fulger a lovit un grajd şi a produs un incendiu pe care pompierii l-au stins după mai bine de o oră de luptă cu flăcările.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: