Ordonanța austerității blochează proiecte într-o localitate din Gorj

Ordonanța austerității nu vine cu nimic bun pentru autoritățile locale din comuna Fărcășești.  Localitatea poate pierde bani din cauza unor proiecte blocate în acest moment de această ordonanță a austerității. Autoritățile nu pot face expertize și documentații de avizare a lucrărilor de intervenții pentru că sunt blocate achizițiile.

Autoritățile locale din comuna Fărcășești aveau în lucru două proiecte care vizau reabilitare a două școli închise din cauza numărului scăzut de elevi, dar stabiliseră o altă utilitate, precum și reabilitarea dispensarului uman și veterinar. Ambele proiecte sunt blocate în acest moment.

”Suntem efectiv blocați cu această ordonanță cu care nu știu unde au de gând să ajungă. Efectiv noi nu putem face achiziții că sunt blocate de această ordonanță, deci nu putem contracta consultanță sau experți pentru aceste proiecte ca să le putem depune să obținem finanțări.  Cele două școli din Peșteana de Jos și Fărcășești sunt închise, dar au intrat în patrimoniul primăriei și vrem să le reabilităm ca să le dăm o altă utilitate și vrem de asemenea să modernizăm cabinetul uman și veterinar.  Dacă aveam proiectele finalizare, poate prindeam și noi vreo sursă de finanțare, dar așa suntem blocați”, a spus primarul din comuna Fărcășești.

Vizualizări: 3,078

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: