Primar:  Dacă ajungem să tăiem curentul și cadourile de Crăciun pentru copii, putem să plecăm acasă

Ordonanța austerității a fost analizată atent de primarii gorjeni care nu pot lăsa copii fără cadouri de Crăciun. Edilii au întors pe toate părțile decizia premierului Marcel Ciolacu și au găsit portițe pentru a nu priva copiii de spiritul Crăciunului.  Dacă unii primari s-au resemnat sau chiar nu au bani de cadouri, există și primari care au găsit soluții.



De exemplu copiii din comuna Bălești vor primi cadouri de Crăciun dar nu direct de la autoritățile locale ci prin intermediul școlilor.


”Dacă de 1 decembrie nu o să facem nimic pentru că ordonanța austerității nu ne permite, am găsit totuși o soluție pentru a oferii cadouri copiilor de sărbători. Ne permite legislația să transferăm o sumă de bani către școală și prin grija cadrelor didactice din școli, copiii vor primi câte un cadou de sărbători, din partea școlilor, nu din partea autorităților”, a declarat primarul din comuna Bălești, Mădălin Ungureanu.


Și autoritățile locale din comuna Telești au găsit o metodă prin care pot da cadouri la copii. ”Copiii nu trebuie să simtă pe pielea lor problema cu ordonanța austerității. Avem o lege care ne permite să oferim aceste cadouri în anumite condiții și ne încadrăm. Dacă ajungem să tăiem curentul tăiem curentul și cadourile de Crăciun pentru copii putem să plecăm acasă că nu mai are nici un rost”, a declarat primarul din Telești, Romulus Bâldea.

Vizualizări: 3,955

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: