Om de afaceri, lovit mortal de o creangă

Un accident de muncă tragic a avut loc ieri, 8 octombrie 2024, în localitatea Roșia de Amaradia, județul Gorj, în perimetrul Ocolului Silvic Polovragi.

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, având funcția de administrator, a fost lovit mortal de o creangă desprinsă dintr-un arbore pe care îl doborâse.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Gorj a fost informat imediat despre incident și a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili circumstanțele și cauzele care au dus la producerea accidentului. De asemenea, se vor analiza reglementările legale încălcate și măsurile necesare pentru a preveni alte astfel de evenimente în viitor.

La fața locului au intervenit rapid doi inspectori de muncă din cadrul Compartimentului Control Securitate și Sănătate în Muncă pentru a efectua primele verificări legate de accident. Ancheta ITM este în curs de desfășurare.

Ce spune Poliția

Din primele verificări efectuate de polițiștii ajunși la fața locului, a reieșit faptul că un bărbat, de 50 de ani, din Baia de Fier, aflându-se în programul de serviciu, în timp ce efectua activități specifice în parchetul de exploatare forestieră din zona satului Dealu Viei din comuna Roșia de Amaradia, ar fi tăiat un arbore, iar în momentul căderii, din acesta  s-ar fi desprins o creangă și l-a lovit în zona capului. 

În urma impactului s-a produs decesul bărbatului.  Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei.  

În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securiate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securiate și sănătate în muncă.

Vizualizări: 2,505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: