O primărie din Gorj cumpără 80.000 de măști

Autoritățile locale din comuna gorjeană Negomir au depus anul trecut un proiect pentru achiziția de măști și dezinfectanți pentru anul școlar care s-a încheiat. Cum proiectul a fost aprobat abia acum, școlile din Negomir vor fi pregătite să întâmpine de valul patru al pandemiei anunțat de autorități.

Primăria din Negomir urmează să semneze un contract cu finanțare europeană în valoare de 1.300.000 de lei. Din acești bani, autoritățile locale trebuie să achiziționeze aproximativ 80.000 de măști, sute de litri de dezinfectant, dar și alte echipamente obligatorii în pandemie.

”Proiectul a fost gândit pentru anul școlar care s-a terminat. Noi l-am depus anul trecut în august, dar acum a fost aprobat. Trebuie să achiziționăm undeva la 79.744 de măști, pentru că s-a făcut calculul ca fiecare copil să folosească câte trei în fiecare zi de școală, trebuie să luăm 150 de litri de dezinfectant, 150 de litri de dezinfectant pentru suprafețe, porți pentru dezinfectare pentru fiecare școală, roboți pentru dezinfectare cu ultraviolete, dar și dispozitive pentru dezinfectant”, a declarat Tudor Oiță, primarul din Negomir.

Deși acești bani au fost calculați pentru anul școlar trecut, când autoritățile locale din Negomir au suportat de la bugetul local toate cele necesare pentru desfășurarea în condiții bune a orelor de curs, fondurile sunt bine venite și acum, mai ales că se anunță valul patru al pandemiei.

”Lucrurile au mers destul de greu și, de aceea, proiectul a fost aprobat după un an. În tot acest timp noi am suportat cele necesare de la bugetul local. Noi o să facem achiziția în baza proiectului și apoi o să vedem ce facem cu ele. Dezinfectanții ne vor fi de folos chiar dacă se termină pandemia. Noi ne rugăm să se sfârșească și în mod sigur ne vor spune ce să facem cu ele, dar la cum evoluează lucrurile și la anunțurile făcute de autorități sigur ne pregătesc valul patru al pandemiei de coronavirus și o să avem nevoie de ele”, a mai spus Tudor Oiță, primarul din Negomir.

Vizualizări: 2,933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: