Primește fonduri europene pentru dotarea școlilor cu tablete

O singură primărie din județul Gorj a fost selectată și va primi finanțare europeană pentru achiziția de tablete și echipamente IT, necesare învățământului on-line. Este vorba de primăria Negomir, care, deși a depus documentația încă din vara anului trecut pentru anul școlar care s-a încheiat, de abia acum proiectul a fost declarat eligibil.

Comuna Negomir se numără printre cele 120 de localități din Româna care vor primi fonduri nerambursabile pentru tablete și echipamente IT, necesare învățământului on-line, destinate atât elevilor cât și cadrelor didactice.

”Este vorba de un proiect depus în urmă cu un an de zile și ne bucurăm că a fost declarat eligibil. În perioada următoare o să semnăm contractul și o să dăm drumul la achiziția de tablete pentru toți elevii din cele 5 școli primare și gimnaziale de pe raza comunei Negomir. Pe lângă aceste tablete o să luăm și laptop-uri pentru toate cadrele didactice, camere wi-fi, proiectoare, ecrane de proiecție, precum și table inteligente. Mai mult decât atât, se va reface rețeaua de internet din fiecare unitate de învățământ. Noi mai avem table din acelea inteligente la o școală din Negomir și au fost foarte bune pe perioada când orele s-au desfășurat în mediul on-line”, a declarat Tudor Oiță, primarul din Negomir.

Valoarea proiectului este de aproximativ 750.000 de lei, iar autoritățile locale din comuna Negomir speră ca în maxim trei luni totul să devină funcțional.

”Este imposibil să implementăm acest proiect până la începutul anului școlar. Eu mi-aș dori ca în luna noiembrie să avem o mare parte din echipamente achiziționate. Sperăm să nu începem orele on-line și nici atunci când avem totul pregătit să nu se întâmple asta, deși se anunță și ne pregătim de valul patru al pandemiei de coronavirus”, a mai spus primarul de la Negomir.

Chiar dacă localitatea pe care o conduce este singura din Gorj care va avea toate școlile echipate cu bani europeni pentru învățământul on-line, Tudor Oiță este supărat pe faptul că alte județe au reușit să obțină mai multe proiecte. ”Este păcat că de această finanțare europeană nu se bucură mai multe localități din județul Gorj. Am văzut că sunt județe în țară, chiar la Dolj, unde sunt foarte multe localități care au fost declarate eligibile. Sunt absolut sigur că și la Gorj au fost UAT-uri care au depus documentație pe această axă de finanțare, dar din păcate nu au reușit să atragă fonduri”, a mai spus primarul Oiță.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: