O primărie din Gorj a decontat lucrări neefectuate și tuia care s-a uscat

Lucrări decontate și neefectuate, dar și arbori ornamentali care s-au uscat după ce au fost achiziționați de primăria Scoarța. Într-un raport recent al Curții de Conturi sunt semnalate aceste nereguli care au sărăcit bugetul comunei și așa prea mic.

În cadrul proiectului de ”Modernizare drumuri stradale în comuna Scoarța” a fost prevăzută construirea unor drumuri, trotuare și un sens giratoriu în intersecția cu satul Budieni unde s-a propus în mod eronat modernizarea unei suprafețe a parții carosabile de 2. 664 mp, în realitate fiind o suprafață de 1.856 mp. În felul acesta s-au decontat lucrări nepuse în operă în valoare de 6.403,96 de lei și accesorii de 1.216,76.

Probleme au fost descoperite de inspectorii Curții de Conturi și la amenajarea peisagistică din jurul Căminului Cultural Scoarța, acolo unde pe hârtie erau mai mulți arbori decât la fața locului. În proiect 26 de bucăți de tuia în valoare de 1091,46 de lei în timp ce în teren lipseau 24 de bucăți, considerate de autorități ”uscate”, a căror valoare ajunge la 1007, 50 de lei.  

Reprezentanții Curții de Conturi au considerat că, lucrarea fiind în garanție, autoritățile din Scoarța trebuiau să impună constructorului remedierea situației.

Pentru cele două nereguli, inspectorii de la Curtea de Conturi au dat termen până pe 30 septembrie să fie recuperate prejudiciile, sau să fie remediată situația.  

Vizualizări: 7,322

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: