O lege din România permite o evaziune fiscală de sub un milion de euro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind unele măsuri pentru consolidarea capacității de combatere a evaziunii fiscale. Conform noilor prevederi legislative, prejudiciul de sub un milion de euro care este acoperit integral nu va fi sancționat penal.

Conform legii, în cazul săvârșirii unei infracțiuni care cauzează un prejudiciu sub un milion de euro, acesta va fi scutit de pedeapsă penală dacă în cursul urmăririi penale prejudiciul, majorat cu 15%, împreună cu dobânzile și penalitățile, este acoperit integral prin plată efectivă.

Legea prevede că pentru prejudicii mai mari de 500.000 euro, limita minimă și maximă a pedepsei se vor mări cu trei ani, iar pentru prejudicii mai mari de 1.000.000 euro, aceste limite vor fi mărite cu cinci ani. Totodată, sunt stabilite sancțiuni aspre pentru acțiunile frauduloase care duc la diminuarea resurselor bugetului de stat cu cel puțin un milion de euro, incluzând utilizarea de documente false sau necorespunzătoare privind TVA.

Legea stipulează că dacă prejudiciul este acoperit integral până la primul termen de judecată, limitele pedepselor prevăzute de lege se reduc la jumătate. În cazul în care prejudiciul este recuperat integral între primul termen de judecată și soluționarea definitivă a cauzei, limitele pedepselor se reduc cu o treime.

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: