Nu sunt surse pentru finalizarea grupului 5 Rovinari în acest an

Grupul 5 de la Rovinari de 330 MW va fi retehnologizat anul viitor. Declarația a fost făcută de către Ion Rușeț, consilierul Directoratului Complexului Energetic Oltenia. Termenul de execuție a acestui grup este 31.12.2021.

Grupul 5 Rovinari a fost oprit în anul 2014, având nevoie de retehnologizare. Reabilitarea grupului energetic are drept scop reducerea emisiilor poluante, dar şi creşterea duratei de viaţă cu 100.000 de ore. Reabilitarea sa are un cost total de aproximativ 140 de milioane de euro şi trebuia finalizată în în acest an.

Ion Rușeț a spus că investiția va fi probabil finalizată anul viitor. ”Viața mi-a demonstrat că au fost proiecte ce au fost întârziate. Grupul 5 de la Rovinari este un proiect care are finanțare până în anul 2021. Sursele de finanțare nu au fost găsite și au fost reeșalonate până anul viitor. Tind să cred că în 2021 vom avea Grupul 5 retehnologizat la Rovinari”, a spus Ion Rușeț, la Tele 3.

Complexul Energetic Oltenia s-a confruntat în ultima perioadă cu o problemă majoră, fiind vorba despre achiziționarea certificatelor de CO2, ceea ce a dus la prelungirea acestei retehnologizări, din lipsă de bani.

Vizualizări: 1,140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: