Nu scăpăm de temperaturi scăzute

Meteorologii anunţă în continuare temperaturi scăzute, care se vor înregistra în toată ţară. Astăzi, maximele termice vor fi mai mari faţă de celelalte zile în judeţul Gorj, însă de mâine gerul se întoarce.

„Pe parcursul zilei de joi, vor mai crește ușor temperaturile, la nivelul maximelor diurne, între 0 până la 6 grade, însă vineri și sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât minimele înregistrate pe parcursul nopților se vor situa între -10 și -15, în zonele centrale, nordice și estice ale țării, până la -7 grade, în zonele mai joase de relief din sudul și sud-estul teritoriului", a transmis Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, pentru Antena 3 CNN.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special la altitudini mari (rafale de peste 70…90 km/h), trecător viscolind sau spulberând zăpada, dar cu viteze mai mici îndeosebi pe parcursul nopții (în general de 40…50 km/h) și în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea și sud-vestul Olteniei.

Cele mai mici temperaturi se vor înregistra în nordul, centrul şi estul ţării. 

Vizualizări: 1,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: