Nu au făcut reorganizare. Primar: La primăriile mici funcționarii sunt multifuncționali 

Patru primării din județul Gorj nu au făcut reorganizarea cerută de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrație. Este vorba de comunele Aninoasa, Jupânești, Câlnic și Bălănești.




Conform informațiilor comunicate către Prefectura Gorj, din cele patru primării nu a dispărut niciun post de execuție, dar nici de conducere.


La primăria Aninoasa, aleșii locali nu au vrut să voteze organigrama propusă de actualul primar pe motiv că acesta a pierdut alegerile și este normal că noul edil care va prelua mandatul din toamnă să aleagă cu cine va lucra și la ce posturi va renunța.


În comuna Bălănești, edilul nu a avut ce posturi să reducă din organigramă pentru că, spune el, funcționarii sunt puțini și au devenit multifuncționali.


"Nu am făcut nicio reorganizare pentru că nu am avut ce să dau afară. Cei care au redus posturi le aveau neocupate. La primăriile mici este foarte greu. Nu avem directori, iar funcționarii sunt multifuncționali. Pentru o primărie de gradul trei, ca a mea, am 19 angajați, nu sunt mulți, dar nici nu mai pot angaja pentru că am organigrama completă", a spus Ovidiu Pungan, primarul din Bălănești.


Dacă acum au fost tăiate din organigrame majoritatea posturilor neocupate, iar șefii au rămas fără funcții și au trecut pe execuție, viitorul nu sună prea bine in sectorul bugetar.


"Să știți că vin vremuri grele pentru aparatul bugetar. În viitor vor veni reduceri de personal, nu doar al posturilor neocupate în organigrame, nu vor dispărea doar posturile de conducere. Va fi greu și atunci o să vedem cu este o reorganizare dar și o restructurare adevărată", a mai spus edilul din Bălănești.

Vizualizări: 2,440

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: