ACUZAȚIE: Au fost eutanasiați 60 de câini, la Târgu Jiu

Un număr de 60 de câini din adăpostul de la Târgu Jiu au fost eutanasiați, în această dimineață, transmite Asociația K9 Friends România. Reprezentanții ONG-ului fac un apel către cetățeni pentru a adopta animalele abandonate.

Asociația K9 Friends Româina acuză Primaria Municipiului Târgu Jiu și firma care gestionează adăpostul public din oraș.

Primăria Târgu Jiu a delegat serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Serviciul judeţean pentru ocrotirea animalelor fără stăpân” Hunedoara, care se ocupă și de administrarea padocului din Târgu Jiu. 

Între timp, în presă și pe paginile de socializare au apărut mai multe mesaje potrivit cărora asociația din Hunedoara nu gestionează corespunzător problema câinilor fără stăpân, iar padocul ar fi devenit un lagăr de exterminare.

”60 de caini EUTANASIAȚI  azi la TG-JIU 


Dimineața devreme, pe furiș, fara vreun avertisment clar, fara a da vreo șansa bieților caini, Primaria orașului Targu-Jiu și firma care gestionează adspostul public din Targu-Jiu au OMORÂT 60 de caini. Caini blânzi, prietenoși, tineri, care cerșeau cu lacrimi in ochi îndurare. 


De niște hartii  si cativa monștri a fost nevoie - i-au tarat rând pe ultimul lor drum și bieții caini au părăsit lumea asta in aceeași teroare și chin in care au trăit-o și pana acum. Nu s-au găsit oameni in țara asta care sa le dea un colț de curte și lor. 


Peste 70 de adopții s-au făcut in ultimele 4 săptămâni. Adopții pentru care ne-am dedicat tot timpul, ne-am zbătut, ne-am neglijat toate lucrurile importante. Nu a fost de ajuns pentru ei. Probabil nu erau de ajuns nici 200 de adopții când setea de moarte e mare. Nici adoptia la distanță, nici furnizarea hranei pentru caini, nici nimic nu e suficient când ești bolnav și vrei sa iei vieți. Am solicitat sa ni se ofere măcar 2-3 zile la dispoziție odată ce sunt nominalizați cainii pentru eutanasiere. Nu au vrut sa ne dea nici atât. Nici măcar 24h.


Nu suntem in stare sa luam o decizie acum. Suntem o mâna de oameni care stim Cateii aia și am obosit sa luptam singuri. Sute și mii in comentarii, 0 oameni in realitate. 


MERGEȚI LA ADAPOST ȘI ADOPTAȚI. SALVAȚI CE MAI POATE FI SALVAT”, este mesajul transmis de Asociația K9 Friends România.

Mai mulți gorjeni au reacționat pe paginile de socializare.

Până la acest moment, nu există un punct de vedere venit din partea autorităților locale sau a celor care gestionează padocul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,367

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: