Noul tată al Sorinei, mulțumit de procuroarea Pițurcă. Unde lucrează americanul!
Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al Sorinei, fetiţa luată cu mascaţii de la fosta asistentă maternală care o avea în grijă, a spus pentru ziarul Adevărul că nu a înfiat copila pentru transplant, așa cum se vehiculează, și nici nu a dat bani să fie aprobată adopția. Temerile rămân însă, mai ales că bărbatul lucrează la Roche Diagnostics, o companie americană care printre altele se ocupă de transplant.
Bărbatul spune că a văzut la televizor imaginile cu modul cum a fost luată fetița și îi transmite mulțumiri procuroarei. „Din punctul meu de vedere, domnişoara procuror a avut o misiune extrem de dificilă pentru că legea îi permitea să îi încătuşeze pe cei doi care ţineau fără niciun drept legal copilul, dar a fost suficient de raţională încât să ia exclusiv decizia de a lua copilul de acolo. Dacă îi încătuşa pe părinţi, trauma ar fi fost pentru ambii copii prezenţi, atât pentru Sorina, cât pentru copilul adoptat de familia Şărămăt“, a spus Gabriel Săcărin pentru Adevărul. El spune că, în opinia sa, Sorina a ţipat şi s-a târât pe jos când a luat-o procuroarea pentru că nu o cunoştea pe femeie şi era foarte speriată. Acesta a spus că a dus fetița la Medicină Legală, pentru a se constata că nu are nicio leziune.
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul fetiţei din Mehedinţi luată cu mascaţii din casa în care a crescut, după ce a fost adoptată de o familie din Statele Unite ale Americiii, sesizarea vizând posibila încălcare a ptrevederilor din Constituţie referitoare la dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.
Preşedintele CSM, Lia Savonea, a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la procurorul Maria Piţurcă de la Parchetul Curţii de Apel Craiova, care a bruscat fetița din Baia de Aramă. "Faţă de aspectele semnalate de mass-media cu privire la conduita unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care ar fi bruscat o minoră cu ocazia efectuării unei percheziţii în cursul zilei de 21 iunie 2019, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare în vederea efectuării de verificări cu privire la împrejurările şi modalitatea în care procurorul a exercitat supravegherea cercetării penale în cauză şi a coordonat activitatea de efectuare a percheziţiei domiciliare. Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii solicită efectuarea cu celeritate a tuturor verificărilor prevăzute de lege pentru clarificarea în cel mai scurt timp a tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept incidente în cauză", se arată într-un comunicat al CSM remis sâmbătă.