Noul regulament al parcării în Târgu-Jiu, în vigoare de mâine

Atenţie mare unde vă lăsaţi maşinile. De mâine intră în vigoare noul regulament de organizare şi efectuare a blocării autovehiculelor oprite sau staţionate neregulamentar. Potrivit acestuia, târgujienii care parchează necorespunzător vor fi sancţionaţi cu 50 de lei, iar dacă vor încurca traficul, maşina le va fi ridicată. Cei îndreptăţiţi să facă acest lucru vor fi poliţiştii comunitari.

Noul regulament a fost aprobat deja în şedinţă de consiliu local urmând ca de mâine să producă efecte. Astfel, tuturor târgujienilor care opresc sau staţionează în parcuri, alei pietonale, în staţiile de autobuz, de taxi, pe trotuare, în parcările amenajate de primărie fără a plăti taxa de parcare, în zona de acţiune a indicatoarelor rutiere specifice precum şi în zonele verzi, li se vor bloca autovehiculele iar pentru eliberare vor trebui să achite o sumă în valoare de 50 de lei, reprezentând cheltuielile de blocare. „Este o măsură complementară, nu este o amendă, are rol educativ, este o măsură pe care o aplică toate poliţiile locale din Europa. Această măsură a mai fost introdusă cu mult timp în urmă însă nu ştiu din ce motive nu a mai fost utilizată. Sperăm ca de mâine, şoferii să se gândească de două ori înainte de a opri în locurile interzise”, a declarat Ion Tudor, şeful Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

În prezent, se face instruirea agenţilor care vor prelua această sarcină fiind numit, în cadrul Poliţiei Comunitare şi un referent care să ţină o evidenţă a blocajelor zilnice şi a sumelor încasate. Operaţiunile de blocare şi eliberare a autovehiculelor se fac doar în prezenţa agentului constatator care va completa un proces verbal de blocare. Taxele încasate vor merge la bugetul Poliţiei Comunitare. De altfel, aceasta nu este singura măsură pe care o poate lua Poliţia Comunitară dacă constată că autovehiculul parcat necorespunzător îngreunează traficul în zonă. „Acolo unde se blochează circulaţia, maşinile respective vor fi ridicate fără a mai fi blocate. Chiar dacă nu s-a externalizat încă serviciul de ridicare a maşinilor, noi tot le vom ridica cu macaraua cea veche. De precizat ar mai fi şi faptul că activitatea noastră, a poliţiei comunitare, nu are legătură cu activitatea poliţiei rutiere. Dacă ei constată o contravenţie este amenda lor la noi suma asta este valoarea cheltuielilor de blocare”, a declarat Ion Tudor.

Eliberarea autovehiculului către proprietar se va face pe baza unui proces verbal de constatare a contravenţiei, achitarea cheltuielilor precum şi prezentarea dovezii că el este proprietarul legal al autoturismului.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: