Cum să prepari maioneză în 60 de secunde
Atunci când preparați de regulă salate mult mai des, și aveți nevoie rapid de o maioneză proaspătă, este ideal să știți să faceți maioneza de 60 de secunde. Aveți nevoie pentru aceasta de un mixer vertical și vasul special de maioneză.
Gătitul devine din ce în ce mai simplu cu ajutorul electrocasnicelor. Astfel că orele pierdute la preparat o maioneză de casă devin acum câteva secunde dacă aveți la îndemână un mixer potrivit.
Maioneza care poate să vă dea bătăi de cap atunci când se taie nu mai e acum o problemă.
Iar cum salata de vinete sau de fasole verde nu merge fără maioneză, este foarte bine să știți că o puteți face în 60 de secunde.
Ingrediente:
1 ou întreg
200 ml ulei
puțină sare
opțional: muștar sau lămâie.
Modul de preparare:
Punem toate ingredientele în vasul înalt al unui mixer vertical și mixăm fără a mișca vasul sau mixerul în primele 30 de secunde.
După ce vedem că maioneza a început să devină groasă, ridicăm mixerul cu mișcări ușoare de jos în sus până se încorporează tot uleiul și maioneza e gata.
O puteți folosi la orice fel de salată, de vinete, conopidă, boeuf, ciuperci sau pește.