Noi promisiuni pentru retehnologizarea UM Sadu. Primar: Bate războiul la ușa!

Noi discuții și promisiuni despre retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu. În timp ce conducerea uzinei poartă discuții cu producătorii străini de utilaje și au demarat procedurile de achiziție, autoritățile locale au promisiuni de la Guvern că se vor găsi soluții financiare pentru aceste investiții.

Autoritățile locale din Bumbești-Jiu susțin ca de ani de zile nu s-au făcut investiții la Uzina Mecanica Sadu. "Uzina Mecanica Sadu de ani de zile stă și nu reușește să facă investiții în retehnologizare. Ultima discuție avută cu domnul ministru pe această temă a fost foarte aplicată și a zis asa: Faceți-vă un plan de restructurare și retehnologizare și încercăm să găsim soluții să vă dăm toți banii ca să faceți o linie tehnologică cap-coadă! Bate războiul la ușă și trebuie să fim un stat responsabil pentru ca trebuie să ne revitalizăm capacitățile de producție pt apărare. Sunt unele lucruri care intra în sfera de priorități", a spus Constantin Bobaru, la Radio Infinit.

Uzina Mecanică Sadu are în cont bani pentru a demara investițiile. "UM Sadu are peste 11.000.000 de euro în cont de peste 2 ani pentru retehnologizare. Să sperăm că în perioada următoare vor face achizițiile strict necesare pentru a îmbunătății condițiile de muncă pentru o activitate performantă. Pe lângă aceste probleme ce țin de lipsa echipamentelor, apare și problema resursei umane. Oamenii nu mai pot munci pe 2.500 de lei pe lună și să faci producție de apărare", a mai adăugat primarul din Bumbești-Jiu.

Conducerea uzinei susține că deja a fost demarată procedura de achiziție a unor utilaje, iar dacă procedura se desfășoară bine, acestea vor putea fi folosite în producție în aproximativ un an de zile. "Noi am demarat acțiunea în SEAP pentru achiziția de utilaje. Am purtat discuții cu producători din Franța, Germania, Turcia și Italia. Utilajele pe care noi le folosim nu nu are nimeni, trebuie făcute pe comandă. Toate firmele din străinătate sperăm să se înscrie la licitație, am văzut ca 2 sau 3 sunt pana acum. Banii vor fi cheltuiți legal pentru achiziția celor 5 utilaje care o să rezolve problema dacă o să primim mai multe comenzi. Marfa pe care noi o livrăm este în regulă dar aici e vorba de productibilitate. Străinii vor cantități mari în timp scurt. Acum avem un contract pentru export și unul mai mic pentru Ministerul Apărării ", ne-a declarat directorul UM Sadu, Dorin Motorga.

În prezent, se lucrează la jumătate din capacitatea de producție la Uzina Mecanică Sadu.

Vizualizări: 1,285

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: