Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Noi cazuri de anemie infecţioasă în Gorj

Două cabaline din judeţul Gorj vor fi sacrificate în abator după ce inspectorii din domeniul sanitar-veterinar au stabilit că prezintă anemie infecţioasă. Este vorba de caii deţinuţi de doi localnici din Tismana şi Slivileşti. Proprietarii vor fi despăgubiţi de stat, spune conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Gorj, în funcţie de greutate şi rasa cailor, dar şi de alţi factori.

Încă doi cai au fost depistaţi cu anemie infecţioasă ecvină în urma controlului efectuat de veterinari la început de an la toate efectivele din judeţul Gorj. După cazul de la Crasna, alţi doi cai, unul din Slivileşti şi un altul din Tismana au fost găsiţi pozitiv. Până ce vor fi eutanasiaţi, caii vor fi izolaţi în gospodăriile proprietarilor. „Cei doi cai sunt pozitiv, la Tismana şi la Slivileşti. Au anemie infecţioasă, colegii vor merge zilele următoare să facă evaluarea cailor. Vor fi scoşi din efectiv şi vor fi duşi la un abator pentru a fi sacrificaţi. Proprietarii vor fi despăgubiţi în funcţie de evaluarea calului. E o echipă formată dintr-o persoană de la Prefectură, alta de la Oficiul de Reproducţie care vor face nişte calcule, ţinând cont de preţul de piaţă, de greutatea calului, de rasă. Acel cal va fi marcat cu un semn ca să nu poată fi scos din curte. Această boală care se transmite de la un cal la altul prin contact direct sau prin intermediul insectelor hematofage. Este o boală care afectează numai cabalinele. Nu se transmite la om, este o boală cu evoluţie mare”, a declarat Ion Iliuţă, şeful DSV Gorj.

La nivelul judeţului Gorj sunt circa 9500 de cai. Până acum, medicii veterinari au verificat cam jumătate din efectivele de cabaline din gospodăriile gorjenilor. Acţiunea va trebui încheiată până la finele acestei luni în tot judeţul. Un cal poate fi achiziţionat în prezent cu circa 2000 de lei.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: