Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Nervi pentru cabanieri după închiderea drumului spre Rânca

Viscolul care s-a abătut în zona montană a judeţului la sfârşitul săptămânii trecute a dus la închiderea circulaţiei rutiere în noaptea de vineri spre sâmbătă, drumarii considerând că nu au cum să intervină în cursul nopţii pentru a menţine şoseaua deschisă în condiţii sigure de trafic.

Decizia respectivă i-a enervat la culme pe şoferii care au fost prinşi la baza muntelui şi opriţi de un filtru al Poliţiei, supărat, din nou, fiind şi reprezentantul cabanierilor din staţiune, Constantin Pănescu. Acesta spune că, de fapt, pe drum s-ar fi putut circula, el considerând că turiştii ar fi putut ajunge la cabane dacă erau lăsaţi să urce.

„În octombrie anul trecut a fost o întâlnire între noi, preşedintele Consiliului Judeţean, prefect, primari, ISU, Poliţie, Jandarmerie şi atunci am discutat în ce condiţii să fie închis drumul. Trebuia ca o comisie formată din reprezentanţi ai acestor instituţii să meargă pe munte, alături de drumari, şi să aprecieze la faţa locului dacă se închide sau nu drumul. Acum totul a fost bine până seara, iar când mai erau de urcat vro 15-20 de maşini, venite de la Craiova, special, nu li s-a mai permis să urce. Noi i-am pierdut pe ei de clienţi, iar ei se vor gândi de două ori de acum încolo dacă mai urcă. Eu am fost pe acel drum după ce a fost închis, pentru că în Rânca nu era nici un filtru, şi vă pot spune că se putea circula. Nu mi se pare normal ca în mijlocul primăverii să avem drum blocat pentru că drumarii nu lucrează noaptea. Vor să doarmă, dar altă dată se lucra şi noaptea”, spune Pănescu, măsura închiderii drumului respectiv fiind luată ori de câte ori zăpada e viscolită şi vizibilitatea e extrem de redusă.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: