Nemulțumiți de negocierile cu CEO pentru uzufruct, oamenii își vor înapoi terenurile

Negocierile localnicilor din Roșia de Amaradia cu reprezentanții Complexului Energetic Oltenia pentru plata uzufructului pe terenurile afectate de fosta carieră minieră s-au finalizat. Sumele pe care cei aproximativ 170 de proprietari le vor primi nu sunt mulțumitoare și de aceea sătenii din Roșia de Amaradia vor ca terenurile să le fie redate în circuitul agricol.


 


Toți cei 170 de proprietari au participat la negocierile cu reprezentanții CEO pentru plata uzufructului pentru cele aproximativ 200 de hectare de teren agricol afectate de activitatea fostei cariere miniere. 


Primarul din Roșia de Amaradia speră ca oamenii să-și primească banii înaintea sărbătorilor pascale. “Au fost trei zile programate pentru negocieri. Până acum oamenii primeau banii înainte de Paște, dar acum s-a întârziat puțin. Eu am vorbit cu reprezentanții CEO să grăbească puțin lucrurile și cetățenii să-și primească banii cât mai repede. Vor primii banii pentru anul 2022, iar sumele sunt cuprinse între 1.000 și 1.500 de lei în funcție de culturi. Față de 2021, sumele au crescut puțin dar cetățenii sunt nemulțumiți de calcule", a precizat Liviu Cotojman, primarul din Roșia de Amaradia. 


Pentru că sătenii își vor terenurile înapoi, edilul a solicitat în zona o comisie de la CEO, mai ales ca mai multe locuințe sunt în pericol din cauza surpărilor din zona minieră. "Cetățenii au venit la mine că își vor terenurile înapoi. Eu am discutat mai departe această problemă și am solicitat o comisie de la CEO care să meargă în fosta carieră să vadă care este situația. Acolo tot aluneca terenul și sunt amenințate 18 locuințe din satul Seciurile, dar și satul Ruget. Când vor înceta ploile și vremea va permite o să mergem în teren. Și eu am solicitat în nenumărate rânduri redarea terenurilor în circuitul agricol", a mai spus Liviu Cotojman. 


Calculele pentru plata uzufructului s-au făcut în baza unor statistici a Direcției Agricole.

Vizualizări: 1,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: