Nelu Pavel este liber

Consilierul județean Nelu Pavel, lider al romilor din Gorj, nu a fost reținut în dosarul privind traficul de droguri, așa cum din eroare confirmaseră surse oficiale. 

Pavel a confirmat presei că au fost percheziții, dar că la el nu s-ar fi găsit nimic. De altfel, și autoritățile confirmă că au fost 16 persoane audiate, dintre care 15 au primit mandate de reținere. Singurul rămas liber este Nelu Pavel.

Liderul romilor a spus presei că a dat declarații, a recunoscut că îi cunoaște pe unii dintre cei implicați în dosar, dar precizează că nu are legătură cu activitatea acestora.

PNL Gorj a dat astăzi un comunicat prin care anunță că a început deja demersurile pentru retragerea sprijinului politic al lui Nelu Pavel. Pavel a fost consilier județean din partea PSD și urma să înceapă un nou mandat de la PNL.

Reamintim că au fost percheziții pe raza județelor Bihor, Satu-Mare, Vâlcea, Gorj, Iaşi şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea a 4 grupuri infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, fără drept și  scoaterea din ţară de droguri de risc, fără drept.

În fapt, s-a reţinut că, în perioada 2023-2024, membrii grupurilor infracţionale au achiziţionat, transportat  şi depozitat pe teritoriul României, comprimate de ksalol, rivotril şi bensedin, medicamente  supuse controlului medical, care se administrează cu titlu de tratament, numai în baza unei prescripţii medicale.  

Acestea au în compoziție, ca substanțe active, alprazolam , clonazepam și diazepam care fac parte din categoria drogurilor de risc.  

Comprimatele erau reambalate, în vederea unei mai bune disimulări şi transportate pe cale rutieră în Finlanda și Norvegia, unde erau comercializate la nivel stradal şi en-gros de către propriile rețele de distribuitori, obţinându-se astfel venituri considerabile.  

Din materialul probator administrat în cauză a rezultat faptul că, respectivele comprimate proveneau de la o fabrică de produse farmaceutice din Belgrad  și erau comercializate către societăți cu obiect de activitate în domeniul farmaceutic, deținătoare de licențe în acest sens.

Ulterior,  erau vândute altor  societăți subcontractate din Serbia, unele dintre acestea fiind controlate de către rețele de criminalitate organizată, care, prin diferite modalități, le-au deturnat circuitul legal, pentru a le comercializa pe piața neagră sau către alte grupări infracționale din Serbia, România sau state din Europa de Nord. 

Vizualizări: 2,554

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: