Copiii dispăruţi din Hunedoara au fost aduși din Serbia împreună cu tatăl lor

Cei trei copii din Hunedoara, care au fost dați dispăruți de tatăl lor, au fost găsiți de Poliție. Erau în Serbia cu tatăl lor. Aceștia au fost aduși în țară, vineri dimineață, pe la Porțile de Fier. Copiii au fost preluați de o echipă de la Protecția Copilului Hunedoara, iar tatăl lor, omul de afaceri Adrian Marțian, va fi dus la audieri la IPJ Hunedoara. 

"Cei 3 copii, de 7, 9 și 11 ani, precum și tatăl acestora, un bărbat de 54 de ani, din Simeria, au fost preluați de o echipă mixtă, formată din polițiști și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Hunedoara, de la punctul de trecere a frontierei România-Serbia Porțile de Fier 1. 

Intervenția a avut loc ca urmare a cooperării polițienesti internaționale dintre autoritățile judiciare din România și cele din Serbia, pentru asigurarea siguranței copiilor și respectarea legislației în vigoare.

Bărbatul va fi condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectare a măsurilor privind încredințarea minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participație improprie la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Poliţiştii și procurorii continuă cercetările în acest caz și colaborează cu autoritățile pentru protecția minorilor și pentru a asigura respectarea tuturor prevederilor legale. Față de cei 3 minori urmează a fi instituită măsura specială a plasamentului în regim de urgență, în cadrul unei unități din subordinea DGASPC Hunedoara", a comunicat Poliția.

Vizualizări: 446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: