Negocieri între sindicatele și administrația CE Oltenia

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia se pun, astăzi, la aceeași masă cu Directoratul companiei. Pe ordinea de zi, în principiu, se vor căuta soluții pentru impactul pe care îl va avea ordonanța austerității asupra minerilor și energeticienilor. Dacă primele de Crăciun sigur se vor încasa, sunt probleme în ce privește voucherele de vacanță care s-a rputea înjumătăți.

De asemenea, se va discuta, la ședința de astăzi, și despre personalul care trebuie să asigure mentenanța în cariere. „Sunt două chestii mari și late la negocieri: discutarea normativului de personal. În termocentrale, modelarea la câte grupuri au mai rămas în funcțiune, iar pe partea minieră adaptarea la ce avem în formații de revizii și restul să facem cu terți dacă vom găsi. Nu prea mai sunt oameni specializați în mentenanță pentru partea minieră. Situația e roză în viitorul apropiat”, a declarat Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Tichetele de vacanță s-ar putea înjumătăți, de anul viitor. Așa că liderii de sindicat așteaptă soluții pentru ca drepturile salariaților să fie securizate.

„Am solicitat conducerii să vină cu simulări, să vedem ce ar însemna să băgăm anumite sporuri și bonusuri în salarii ca să securizăm cât de cât și să vedem ce se face cu sumele care se pierd prin legea austerității pentru că atât voucherele, cât și tichetele se limitează la sume mult mai mici decât avem noi acum. Voucherele se vor înjumătăți. Se limitează la 1.600 în loc de 3.300 cât avem. Va trebui să vedem ce variante găsim astfel încât salariații să nu piardă atât de drastic”, a mai declarat Pîrvulescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: