MOTRU: Şedinţă extraordinară pentru pornirea centralei termice
Consiliul local din Motru se va întruni în zilele următoare într-o şedinţă extraordinară pentru a aviza pornirea sistemului centralizat de încălzire a locuinţelor motrenilor mai devreme. Temperaturile scăzute în această perioadă l-au determinat pe primarul Hanu să întocmească un proiect de hotărâre în acest sens. Până una-alta, uzina a intrat în revizie pentru o perioadă de două săptămâni.
Pentru a porni mai devreme centrala cea mare a Uzinei de Termoficare de la Motru este nevoie şi de avizul consilierilor locali. Ca urmare, primarul Hanu va convoca în următoarele zile consiliul local într-o şedinţă extraordinară. „Sunt temperaturi foarte scăzute şi am decis în această dimineaţă să dăm drumul la centrala termică mai repede anul acesta. O să convoc consiliul local într-o şedinţă extraordinară. Noi aveam o hotărâre de consiliu local care reglementa ca pornirea centralei să se facă la începutul lunii noiembrie. Cum temperaturile sunt foarte scăzute şi având vedere că şcolile şi absolut toate instituţiile în afară de spital sunt branşate la agentul termic centralizat, trebuie pornită mai devreme. Deşi datoriile sunt destul de mari, peste 170 de miliarde lei vechi, am vorbit cu directorul de la UATAA să-i dăm drumul mai repede, între 15-20 octombrie. Au nevoie de două săptămâni să facă revizia pe magistrale. Mi-a garantat că va finaliza reviziile până în data de 15. În maxim trei zile voi convoca consiliul local”, a spus primarul din Motru, Dorin Hanu.
Subvenţiile se aplică numai după 1 noiembrie
Autorităţile locale din Motru spun că vor porni sistemul de încălzire centralizat însă costurile vor trebui plătite integral. Asta pentru că subvenţiile la încălzirea locuinţei se aplică numai din luna noiembrie. „În mod normal porneam centrala la 1 noiembrie, pentru că de atunci intrau în vigoare şi subvenţiile pe care le primeşte populaţia. Asta este problema, că nu avem de unde lua banii de la cei care nu au. Mulţi care n-au niciun venit au fost subvenţionaţi 100% de către stat. Nu sunt nici gata formularele, nu au venit. În octombrie se completează, se dau către cetăţeni. Oricum banii vin întotdeauna mai târziu”, a mai spus primarul Dorin Hanu.