Motru: Echipamente de protecție, sub cheie în spital

Situație tensionată la spitalul din municipiul Motru. Mai mulți medici acuză că nu primesc echipament de protecție, iar măștile și mănușile ar fi ținute sub cheie. Lucru pe care îl recunosc și oficialii spitalului și care i-a fost adus la cunoștință și edilului. Conducerea unității medicale a avut și explicații: sunt doar cinci pacienți în spital, stocurile și-așa insuficiente trebuie drămuite bine, iar cei care primesc totuși echipament sunt doar medicii și asistentele de la triaj și din camerele de gardă.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, a explicat, la Tele3, cum s-a ajuns aici. A dat asigurări că personalul medical care intră în contact cu pacientul când ajunge în spital este echipat și protejat. În acest moment, în tot spitalul din Motru, mai sunt cinci bolnavi.

Internări noi nu s-au mai făcut în ultimele zile. „Am fost și astăzi la spital și m-am interesat de această situație. Există această situație, dar mi s-au expus și argumente. În toată lumea există o criză în ce privește echipamentul de protecție. Și cei care au trebuie să le gestioneze foarte bine să le aibă atunci când este cazul. În acest moment, în spitalul din Motru, mai sunt cinci persoane internate, care sunt internate de mult. S-au suspendat pentru o perioadă de 14 zile toate internările pentru intervenții chirurgicale, pentru tratamente, pentru alte investigații care nu sunt urgențe. A crescut foarte mult rolul medicilor de familie. Au fost suspendate consultațiile în ambulatoriile integrate așa că nu avem pacienți în spital”, a declarat primarul din Motru.

Edilul a cerut explicații de la conducerea spitalului. A primit, în schimb, asigurări că tot medicii, asistentele, infirmierele sunt protejați. „Am vorbit cu ambii șefi din spital, și cu managerul, și cu directorul medical. La Motru, managerul este tot medic, din fericire, și m-au asigurat că totule ste în regulă. au niște stocuri, mai au niște comenzi, încearcă să drămuiască ceea ce au pentru situații în care într-adevăr s-ar putea să fie nevoie de protecție. Nu sunt pacienți. În zona de triaj, care este în afara spitalului, personalul de acolo are echipament de protecție și primește tot timpul. Se știe că sunt de unică folosință și, după două, trei ore, trebuie înlocuite astfel că stocurile s-ar epuiza foarte repede. În situația în care ar apărea un caz, personalul este echipat și protejat. Sunt camere de gardă. Și restricțiile în urma stării de urgență au făcut ca oamenii să nu mai apeleze atât de des la spital”, a mai spus Jianu.
 

Vizualizări: 1,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: