Motru: Construcții ilegale pe terenul statului

Construcțiile ridicate ilegal, pe terenurile ce aparțin statului, vor fi demolate. E anunțul autorităților din Motru care transmit că nu vor mai trece cu vederea peste nicio încălcare a legii și că toate construcțiile care au fost realizate fără autorizații pe domeniul public vor fi făcute una cu pământul. 

Un exemplu, arată primarul din Motru, este pe strada Minerului. Aici o construcție ocupă circa 40 de metri pătrați și a fost ridicată pe domeniul public ilegal. 

Primăria a notificat omul de afaceri care o deține că nu are nicio variantă decât să o demoleze. “Ne aflăm pe strada Minerului, unde o altă zonă a domeniului public a fost ocupată abuziv. Această baracă va trebui să fie demolată. A fost construită ilegal. Așa s-a luat cam jumătate din oraș de cei care au avut putere. Această construcție nu are autorizație și nu a avut niciodată. Nu știm cum a funcționat ani la rând. A fost chirie pe 5 metri pătrați, dar a ajuns la 40 de metri pătrați. Am emis notificare să fie demolată. În caz contrar, se numește folosință abuzivă. Sunt zeci de astfel de situații”, a transmis primarul din Motru, Cosmin Morega, într-o intervenție pe Facebook.

În locul acestei construcții, municipalitatea vrea să extindă parcarea din apropiere. 

Astfel de acțiuni au fost demarate și la Târgu Jiu. Garduri, terase ori grădini realizate pe domeniul public fără vreun aviz ori autorizație vor fi demolate.

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: