Modernizare la UPU. Proiectul a fost finalizat

La Unitatea de Primiri Urgențe s-a organizat, astăzi, o prezentarea a lucrărilor încadrate în proiectului de investiție ,,Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, locația str. Tudor Vladimirescu”. 

Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență, iar astăzi, în prezența reprezentanților unității medicale, reprezentanților CJ Gorj și a presei, a avut loc inaugurarea.

Lucrările trebuiau să fie finalizate în septembrie 2023, dar termenul a fost prelungit: ”Așa cum ați văzut, s-a schimbat tot ceea ce înseamnă parte de instalație electrică, termică, am suplimentat spațiul aferent UPU cu încă o suprafață. Este o construcție nouă. Vreau să îi mulțumesc doamnei doctor Maddy Huzu pentru că a făcut față unei situații temporare de lucru. Din păcate am avut o firmă la care a trebuit să renunțăm, am reziliat contractul și am ales o altă firmă, tot prin licitație. În urmă cu doi ani s-a început aceasta lucrare. Termenul era septembrie 2023 și l-am prelungit până în ziua de astăzi, când facem recepția finală a acestei lucrări”, a transmis Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

Pe lângă lucrările de reabilitare, proiectul a presupus achiziționarea de ventilatoare, defibrilator, tărgi, monitor funcții vitale, ecograf, etc: ”Au fost multe echipamente achiziționate prin acest proiect, o parte sunt aici, o parte sunt în UPU, în spate, unde funcționează în momentul acesta, însă e un beneficiu și pentru noi, la nivelul acesta. Este vorba și despre aparatură, de ventilatoare, de monitoare, de tărgi noi. Toate au fost cumpărate prin acest proiect”, spune Maddy Huzu, medic șef UPU.

Dumitru Vienescu, managerul spitalului,  afirmă că sunt multe proiecte aflate în derulare și urmează să fie obținute mai multe finanțări. Secțiile în care se vor produce modificări sunt: chirurgie I și II, secția de ORL, oftalmologie, ATI1, ATI2, blocul operator ORL-Oftalmologie, blocul operator obstetrică-ginecologie. 

Bugetul total al proiectului a fost de 8.673.855,95 lei (inclusiv T.V.A), din care 6.698.096,97 lei finanțare nerambursabilă și 1.975.758,98 lei contribuția proprie totală a U.A.T. – Județul Gorj.

“Am avut ca obiect extinderea, modernizarea și reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, secția UPU. Am avut extinderea rampei de acces ambulanțe, închiderea acesteia cu structura metalică și panouri termoizolante, uși automate pentru acces și în interior tot ce înseamnă parte electrică, sanitară, instalație detecție incendiu”, a fost mesajul reprezentanților firmei care s-a ocupat de lucrare.

Galerie foto



Vizualizări: 1,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: