Ministrul Justiției a rugat judecătorii gorjeni să nu se pensioneze

Doar 36 de judecători au mai rămas la Tribunalul Gorj dintr-o schemă de 53 de magistrați. Și mai urmează să se pensioneze și alții până la finalul acestui an. Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, i-a rugat pe judecătorii gorjeni să nu se pensioneze.

„Am să vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră care sunteți aproape de pensie să vă gândiți că e important să construim viitorul împreună și că e important să vă gândiți la sprijinirea statului român în această perioadă complicată. A fost o provocare destul de mare legea pensiilor de serviciu și cred că am depășit-o bine împreună, însă cred că mai sunt multe lucruri pe care Guvernul și Parlamentul trebuie să le facă în viitorul apropiat. Ne preocupă resursa umană. În această perioadă, numeric este o provocare să asigurăm resursă umană în sistemul de justiției. Sunt în derulare concursurile. CSM s-a îngrijit să dea drumul la cele două tipuri de intrări în profesie, INM pe de o parte, iar cei cu vechime pe partea cealaltă. Noi de la Minister am fost preocupat să suplimentăm resursa umană pe DIICOT, unde sunt 25 de posturi noi, 20 de procurori și cinci de grefier pe care am reușit să le alocăm în acest context foarte complex și complicat de abordat al traficului de droguri din România. În Parlament sunt câteva inițiative importante. Statutul grefierilor este în Senat, cameră decizională, și cred că în două-trei săptămâni vom avea un vot final pe această lege, iar în Camera Deputaților se află legea privitoare la executori“, a spus ministrul Alina Gorghiu.

Laura Sarcină, președintele Tribunalului Gorj, a explicat câți judecători au mai rămas aici: „Dintr-o schemă de 53 de judecători au mai rămas doar 36 și dintre aceștia urmează să se mai pensioneze până la sfârșitul acestui an, astfel că funcționa cu două treimi din schemă. Cu toate acestea, sunt o serie de colegi care chiar dacă îndeplinesc condițiile de pensionare au ales să rămână în activitate”.

Ministrul Alina Gorghiu a participat, la Târgu Jiu, la inaugurarea noului sediu al Tribunalului Gorj.

Vizualizări: 2,315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: