Minerii se pregătesc de încă un protest

Minerii din Gorj se pregătesc pentru încă un protest în fața Guvernului. Acesta va avea loc pe 3 octombrie. Și Sindicatul Mine Energie Oltenia a anunțat că va trimite la protest 50 de membri. Mitingul este organizat de Federația Națională a Muncii.

Jan Popescu, de la SMEO, a explicat, la Radio Infinit, care sunt principalele solicitări ale oamenilor din minerit.

„Vom solicita urgentarea demersurilor privind prelungirea duratei de viață a CEO prin decalarea termenelor de închidere a energie pe bază de cărbune. Vom solicita definirea sintagmei rezervă de capacitate și modalitatea prin care salariații CEO vor fi plătiți pentru că stau la dispoziția Sistemului Energetic Național. Vrem să vedem clar stipulat acest lucru. Vom solicita modificarea Legii Pensiilor prin îndreptarea acelei nedreptăți făcute colegilor mei mineri și energeticieni care își desfășoară activitatea în condiții vitrege și cărora legiuitorul nu le-a recunoscut acest drept când au calculat veniturile”, a spus, la Radio Infinit, sindicalistul.

Tot aici, Jan Popescu a ținut să sublinieze că minerii nu exclud nici să intre în grevă generală dacă nu le vor fi luate în calcul revendicările.

Vizualizări: 1,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: