Microhidrocentrală pe Şuşiţa, construită de israelieni

Primarii din Stăneşti şi Schela s-au „aranjat“ pentru o perioadă de 49 de ani după ce au fost de acord să semneze un contract cu o firmă pentru amenajarea hidroenergetică a pârâului Şuşiţa. Primarii sunt mulţumiţi de reuşita lor, numai că nu ştiu absolut nimic despre firma respectivă. Cu toate acestea, şefii localităţilor sunt bucuroşi pentru că firma nu-ştiu-cum va aduce multe locuri de muncă. Curentul rezultat în urma amenajării hidroenergetice ar urma să fie folosit de casele de vacanţă din comuna Schela.

Amenajarea hidroenergetică ar urma să cuprindă spaţii atât din comuna Stăneşti cât şi din comuna Schela. Chiar dacă au venit cu mult timp în urmă să cerceteze zona, firma nu a mai dat niciun semn de viaţă în ultima perioadă, proiectul rămânând totuşi în picioare.

Pârvulescu: Eu nu ştiu nimic despre firma respectivă

Două primării din judeţul Gorj vor avea amenajat pe pârâul Şuşiţa o microcentrală hidroenergetică despre care nu ştiu mai nimic şi asta pentru că firma constructoare nu a dat niciun detaliu privind activitatea lor. „Eu nu ştiu nimic despre firma respectivă decât că vrea să construiască o microhidrocentrală pe Şuşiţa. Terenul nu este al primăriei ci al obştii Curpen şi din câte ştiu eu s-au înţeles. Noi am avut o discuţie cu forumurile de specialitate şi am fost de acord cu ei doar dacă nu va fi afectat debitul de apă. Pentru noi ar fi bine pentru că se pare că am avea curent mai ieftin”, a declarat Vasile Pârvulescu, primarul comunei Stăneşti.

Aceeaşi situaţie şi în cazul primăriei Schela numai că aici, proiectul este mult mai avansat şi asta pentru că firma respectivă a concesionat deja terenul pe o perioadă de 49 de ani însă nu au specificat când va începe construcţia. „Este o firmă mai mare de prin Bucureşti care a venit prin vara anului 2008 şi se vedea că deţineau toate datele despre zonă. Ei au spus că au văzut pe satelit, crezând că terenul este al nostru, dar de fapt terenul este al obştii. Au negociat şi au încheiat un contract pe 49 de ani, contra sumei de 3.000 de euro şi din câte am înţeles de la preşedintele obştii deja le-au virat banii şi pe 2010”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela.

Şerbănescu: Am înţeles că ar fi implicată o firmă din Israel

Mai mult decât atât, se pare că ar fi vorba şi de o investiţie a unei firme străine din Israel, după cum afirmă primarul din Schela. „Din câte am înţeles eu, în acest proiect ar fi implicată şi o firmă din Israel. Mai mult nu ştiu. Oricum terenul obştii nu va fi afectat cu nimic pentru că vor fi nişte conducte subterane, aducţiuni. Terenul va putea fi utilizat apoi fără probleme”, a adăugat Aristide Şerbănescu.

În acest moment, reprezentanţii firmei sunt în cursul obţinerii unor avize după care vor demara lucrările de amenajare. „Din câte am înţeles eu, ei se află în pragul obţinerii unor avize pentru că există o porţiune din care vor trebui să scoată din fondul forestier permanent şi pentru asta e nevoie de avize. Noi am concesionat terenul pentru o perioadă de 49 de ani cu posibilitatea prelungirii”, a declarat Jenică Hârsu, un reprezentant al obştii din Schela.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: