Merge la protest, cu gândul la colegii care au murit

Manu Tomescu, lider în cadrul sindicatului Energia de la Termocentrala Rovinari, va participa marți la protestul inițiat de minerii de la Lupoaia, condus de Nicu Bunoaica.

Între Tomescu și Bunoaica au fost numeroase schimburi de replici în ultima vreme, dar important este motivul pentru care minerii și energeticienii au ieșit în stradă. Vor reglementări pentru reducerea vârstei de pensionare a celor care muncesc în condiții grele de muncă, pentru că mulți dintre ei abia dacă apucă niște ani de pensie.

Manu Tomescu a anunțat că merge la protest cu gândul la cei care au murit înainte de pensionare. "Epure Ionică, ultimul coleg apropiat, DECEDAT în anul 2019, la vârsta 57 de ani, după 39 de ani de activitate! 39 de ani de contribuție, și nu a beneficiat de PENSIE nici măcar o lună! În această dimineață merg la PROTEST, și cu gândul la el!", a scris Tomescu pe pagina de socializare.

Statisticile arată că în fiecare an mor la serviciu sau de diferite boli zeci de salariați ai CE Oltenia, din cei 12.000 câți are compania.

Și liderul de la Renașterea Jilț Sud a anunțat că susține protestul. Fiind pandemie, nu pot participa mai mult de 100 de persoane. Luni au fost circa 50 la protestul autorizat pentru trei zile. (A.A.)

Vizualizări: 2,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: