Medicul șpăgar a fost arestat

Vești proaste pentru medicii reținuți pentru luare de mită. S-a decis arestarea preventivă a celor doi doctori implicați în dosarul documentelor medicale eliberate în fals.

Medicul expert de la Casa de Pensii, Alin Enache, cel care coordona întreaga rețea infracțională descoperită de procurorii anticorupție, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. La fel și asistenta medicală, Mariana Tran, și infirmiera din acest dosar, Iuliana Luca.

Medicul oftalmolog Tatiana Adam a scăpat cu arest la domiciliu. 

Procurorii gorjeni au reţinut că în perioada 3 iulie – 8 august 2023, medicul a primit mită de la 75 de persoane care solicitau emiterea unor decizii de pensionare pe caz de boală sume cuprinse între 400 şi 1000 de lei. Banii erau introduşi în plicuri şi apoi printre actele dosarelor cu înscrisuri medicale. 

Medicul o folosea pe infirmiera din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, ca intermediar pentru identificarea unor persoane dispuse să remită sume de bani cu titlu de mită şi era ajutat şi de o asistentă medicală, care, la rândul său, primea mită în bani şi bunuri de la solicitanţii deciziilor de pensionare. Procurorii spun că din banii luaţi mită de-a lungul timpului, medicul ar fi cumpărat 3 apartamente.

Vizualizări: 9,281

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: