Marciuc: Nu se pune problema intrării în şomaj tehnic la Jilţ Sud

Liderul sindical din bazinul minier Mătăsari, Adrian Marciuc, linişteşte salariaţii carierei Jilţ Sud. Sindicalistul spune că nu se pune în discuţie intrarea minerilor în şomaj tehnic în următoarea perioadă, asta pentru că există front de lucru pentru continuarea activităţii pe partea de producţie. Marciuc spune că 6 din cele 8 excavatoare ale UMC Jilţ Sud sunt funcţionale în prezent şi că până la finele acestei săptămâni va mai fi pornit încă unul.

Sindicalistul Adrian Marciuc spune că minerii de la Jilţ Sud au reuşit să deblocheze activitatea în carieră într-un timp record, asta după ce un mal uriaş de pământ s-a prăbuşit şi a blocat excavatoarele. Acesta spune că mare parte din utilaje sunt funcţionale, dar şi că problema majoră rămâne în continuare cea legată de exproprierea terenurilor. "La Jilţ Sud, din 8 excavatoare 2 nu funcţionează la ora actuală, unul dintre acestea este în revizia anuală, iar la celălalt se lucrează pentru a i se face circuit şi va fi pornit la sfârşitul săptămânii. Au fost nişte probleme marţi cu un excavator, dar se pare că s-a ajuns la o înţelegere cu proprietarul terenului. Eu am spus de atâtea ori, că legea aceasta, 255, nu mai iese, dacă n-a ieşit pe timpul lui Ponta, nu mai iese. Trebuie să ne axăm pe negocierea cu proprietarii, altfel nu depăşim problemele din Jilţ. Trebuie să se aplece toată administraţia pe problema negocierilor. Că tot aud pe aici zvonuleţe, că pleacă salariaţii acasă cu 75%. Nu se pune problema la Jilţ Sud să plece în şomaj tehnic, e de muncă. Toţi salariaţii au depus eforturi mari ca să pornească într-o săptămână şi jumătate tot ce s-a întâmplat pe acolo, după avaria care a avut loc. S-a muncit la greu", a declarat Adrian Marciuc, preşedintele Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni.

Liderul sindical a mai spus că nu se poate interveni deocamdată pentru stabilizarea versantului unde s-a produs alunecarea de teren în urmă cu două săptămâni. "Din câte ştiu s-a montat o bandă pe jos, pe lângă halda interioară, s-au făcut alte circuite. Trebuie lăsată să se stabilizeze şi după acea vedem ce decizii se iau în privinţa ei, dacă se intervine acum e posibil să alunece şi mai mult", a precizat Adrian Marciuc.

La cariera Jilţ Sud şi la mina Tehomir, care ţine de unitatea minieră, prestează activitate circa 1100 de salariaţi ai CE Oltenia.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: