„Rețeta” lui Arnold Schwarzenegger pentru o inimă sănătoasă

Arnold Schwarzenegger, legendarul campion culturist și actor, a dezvăluit  o serie de obiceiuri zilnice pe care le are. Acesta spune că pot contribui la reducerea cu 80% a bolilor de inimă.

Marele actor a fost inspirat de un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății.

Cu o carieră ilustră, marcată de șapte titluri Mr. Olympia, Schwarzenegger nu doar a urmărit perfecțiunea fizică, ci a și promovat fitnessul și culturismul ca parte integrantă a vieții sănătoase. În contextul propriilor sale experiențe, inclusiv intervenții la inimă, Schwarzenegger subliniază importanța sănătății cardiovasculare.

„Estimările sunt estimări, dar orice se apropie de o îmbunătățire de 80% merită schimbarea,”  a împărtășit Schwarzenegger despre un studiu recent privind sănătatea inimii.

Cele șase obiceiuri zilnice recomandate de Schwarzenegger sunt:

Alimentație cu produse integrale pe bază de plante pentru că adoptarea unei diete bogate în alimente integrale, pe bază de plante, constituie un pilon crucial pentru sănătatea inimii.

Somn adecvat pentru că dormitul între 7 și 9 ore pe noapte contribuie la recuperarea și menținerea unui sistem cardiovascular sănătos.

Activitate fizică regulată știut fiind că activitate fizică de cel puțin 150 de minute pe săptămână susține sănătatea inimii și menține tonusul fizic.

Evitarea tutunului și a alcoolului pentru că renunțarea la fumat și moderarea consumului de alcool sunt esențiale pentru prevenirea bolilor de inimă.

Prioritizarea interacțiunilor sociale, respectiv, menținerea unor relații sociale sănătoase care contribuie la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de bine.

Adoptarea schimbărilor treptat: Schwarzenegger recomandă adăugarea treptată a obiceiurilor sănătoase, evitând abordarea schimbărilor bruște.

Organizația Mondială a Sănătății a publicat un studiu care estimează că 80% din cazurile de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2 ar putea fi prevenite prin practicarea acestor șase obiceiuri zilnice.

Schwarzenegger a împărtășit și faptul că programul de antrenament folosit în cadrul experimentului a reușit să reducă celulele canceroase metastatice cu 70 la sută.

Vizualizări: 1,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: