Maratonul Constantinei Diță ajunge la ediția a 9-a
![](/img/zoom_in.png)
În anul 2016, la 8 ani după câștigarea aurului olimpic la maraton Constantina Diță avea să pună bazele unei competiții internaționale de alergare pe șosea care să se desfășoare în capitala României. În acest an semi-maratonul Constantinei Diță va avea loc pe 27 aprilie.
În anul Jocurilor Olimpice de la Rio, în apropierea Arcului de Triumf, se dădea startul primei ediții a Bucharest International Half Marathon & 10k by Constantina Diță, la care au fost înscriși vreo 400 de participanți.
În anul următor, anul în care partea de nord a bulevardului Kiseleff a căpătat denumirea de Bulevardul Regele Mihai I, numărul participanților s-a dublat, ceea ce s-a întâmplat și un an mai târziu, competiția, înscrisă în calendarul World Athletics începând să capete o notorietate din ce în ce mai mare.
La ediția de anul trecut, la cursa de semi-maraton au fost înscriși peste 700 de participanți, la care s-au adăugat peste o mie la cursa de 10 kilometri și încă vreo 500 la cea de 5 kilometri.
Au fost prezenți alergători din toată țara, precum și din Statele Unite, Cuba, Brazilia, China, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Polonia, Spania, Portugalia, Austria, Lituania, Ungaria, Bulgaria, Moldova, Israel, Elveția, Turcia, Irlanda, Olanda, Gracia, Ucraina, Serbia și îndepărtata Swatini, din sudul continentului african.
Pentru ediția de anul acesta, a noua la număr, programată în calendarul World Athletics pe data de 27 aprilie, înscrierile sunt în curs de desfășurare pe site-ul competiției, și se pot face până cu două săptămâni înainte de ziua evenimentului, la una dintre cele trei curse programate: semi-maraton, 10 km sau cursa populară de 3,5 km.
O provocare este adresată și familiilor sau prietenilor care vor să alerge împreună în cursa de 10 km ”3 Team Challenge”, rezervată echipelor formate din trei competitori, care trebuie să parcurgă și să treacă linia de finish toți, provocare în urma căreia multe valori umane vor fi scoase la iveală, contribuind la dezvoltarea personală și la întărirea voinței tuturor celor care vor să iasă din zona lor de confort, acceptând provocarea unor astfel de competiții rezervate atât atleților de performanță, cât și publicului larg.
Vizualizări: 155
Distribuie Trimite pe WhatsApp