Licee goale după admiterea la clasa a VIII-a
Zeci de licee din județul Gorj nu au reușit nici în acest an să-și facă planul de școlarizare propus la începutul anului. Liceele din mediul rural sunt cele care nu au reuşit să atragă elevi. Dar sunt şi în oraş licee care nu şi-au ocupat locurile De exemplu, la Colegiul Auto ”Traian Vuia” au mai rămas libere 37 de locuri după prima repartizare computerizată.
La liceele din Gorj au rămas neocupate 490 de locuri, cele mai multe la Liceul Energetic Târgu Jiu- 68 de locuri, Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari- 30 de locuri, Colegiul ”Mihai Viteazul” Bumbești Jiu-17 locuri, Colegiul Auto ”Traian Vuia” Târgu Jiu-37 de locuri, Colegiul Național ”Tudor Arghezi” Târgu-Cărbunești- 13 locuri și Colegiul Tehnic ”Henri Coandă” Târgu Jiu cu 55 de locuri,
Colegiul Tehnic ”Ion Mincu” Târgu Jiu-33 de locuri, Colegiul Tehnic Mătăsari-42 de locuri, Colegiul Tehnic Nr. 2 Târgu-Jiu-16 locuri. Cât privește liceele din mediul rural, statistica nu este chiar atât de sumbră. Cele mai multe locuri libere au rămas la Bîlteni, Bustuchin, Roșia Jiu, Stoina. Directorii acestor unități școlare se declară încrezători și spun că își vor ocupa locurile în toamnă, după ce copiii își vor rezolva corigențele. ”Anul acesta avem trei clase formate de-a noua, în final vom avea cinci, vă spun eu, cu cei care sunt corigenți, cu cei care au bifat alte licee și n-au intrat. De data această, cele trei clase sunt cu medii relative mari. Sunt peste 5.50, 6, rareori avem câte un 5.50. Sunt practic 72 de locuri ocupate și cred eu că vor mai veni în jur de 45 de elevi, așa s-a întâmplat în fiecare an”, a spus Ionel Oană, directorul Liceului Energetic. Anul acesta 3.500 elevi au absolvit clasa a VIII-a. Numai 3.094 s-au prezentat la examenul de evaluare naţională pe care 72.1% dintre candidaţi l-au promovat cu medii peste 5. La liceu oferta cuprinde 3.220 de locuri în învăţământul de zi.