Legume la cuptor în sos tomat
Legumele la cuptor în sos tomat reprezintă o reţetă extrem de simplă care poate fi garnitură la o friptură sau chiar felul principal în perioada de post. Se prepară rapid, în mai puţin de 60 de minute.
Pentru reţeta de legume la cuptor aveţi nevoie de pastă de roşii şi de legumele pe care le preferaţi sau le aveţi la îndemână în bucătărie, condimente şi verdeţuri aromatice.
Ingrediente (4 porții):
100 g pastă de roșii
2 dovlecei
2 zucchini (acei dovlecei de culoare verde închis)
2 vinete
4 roșii
4 căței de usturoi
ulei de măsline
pătrunjel proaspăt
sare şi piper
Mod de preparare:
Se spală, se curăță toate legumele și se taie rondele apoi se pun într-o tavă, alternându-se din fiecare.
Pasta de roșii se amestecă cu 5 linguri de ulei, pătrunjel tocat, usturoi pisat, sare și piper. Se toarnă amestecul peste legume și se coc 45 minute la foc moderat. Se servesc fierbinți, ornate cu pătrunjel tocat.