Lacrimile lui Şova! Cătuşe după ridicarea imunităţii!

Zi grea ieri pentru senatorul Dan Şova! Colegii săi parlamentari i-au ridicat imunitatea, iar DNA l-a şi reţinut pentru 24 de ore, din sala de şedinţe a Parlamentului prietenul lui Victor Ponta ieşind în lacrimi, convins de nevinovăţia sa. O şpagă de 100.000 de euro l-a trimis pe acesta la „Beciul Domnesc”, asta după ce, în primăvară, parlamentarii şi-au apărat cât au putut de mult colegul, pe atunci nimeni negândindu-se la corupţia care ucide…

Şpaga de 100.000 de euro care îi e pusă în cârcă lui Dan Şova l-a făcut pe acesta să doarmă azi-noapte în arestul Poliţiei Capitalei, faimosul „Beci Domnesc”, reţinerea sa pentru 24 de ore fiind posibilă după ce parlamentarii au fost de acord cu ridicarea imunităţii acestuia. Un număr de 95 de senatori au avizat favorabil solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a inculpatului, 30 de colegi ai lui Şova fiind împotriva demersului procurorilor anticorupţie, mult mai puţini decât în primăvară, atunci când anchetatorii au încercat să obţină pentru prima dată arestarea fostului ministru, dosarul fiind cel în care este inculpat alături de Victor Ponta şi este cunoscut drept „dosarul Turceni-Rovinari”.

Zice că nu sunt probe

Şova nu a mai reuşit ieri să îşi convingă colegii să îl apere de magistraţi, el susţinând, ca şi în cazul „Turceni-Rovinari”, că procurorii nu ar avea probe. În plus, e convins că nu reprezintă un pericol social pentru a se impune încătuşarea sa. „Nu am văzut să se sperie lumea de mine în staţia de tramvai", a spus Şova, convins şi de faptul că niciunul dintre colegii săi nu a apucat să citească cele 3000 de pagini din dosarul pe care DNA l-a întocmit pe numele său. Cine stă însă să citească 3000 de pagini când Șova a ajuns deja la al treilea dosar penal, ca avocat senatorul pledându-şi prost cauza. „S-a prezentat în faţa dvs un dosar de 3000 de file, acel dosar se referă la două infracţiuni - abuz în serviciu şi trafic de influenţă. Din cele 3000 de file doar 60 de pagini sunt legate de mine. Nu sunt probe, sunt un denunţ si ordonanţele procurorilor. În afară de denunţ nu există nicio probă, există un denunţ. Atât", a mai declarat Şova în timpul şedinţei de la Senat. Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lipsit de la şedinţa cu pricina, asta după ce, în primăvară, a făcut tot ce a fost posibil pentru a-i menţine lui Şova imunitatea, faptele pentru care este acum acesta încătuşat producându-se în perioada în care Guvernul lui Tăriceanu conducea România cu sprijinul tacit al PSD.

Faptele

Imediat după ce a aflat că există posibilitatea să fie reţinut măcar pentru 24 de ore, Dan Șova a părăsit sala de şedinţe în lacrimi, deznodământul fiind cel anticipat de oricine gândeşte în afara intereselor de partid. DNA a dat publicităţii un comunicat de presă în care a menționat faptele pentru care a fost nevoie de încătuşarea senatorului. „Măsura preventivă a fost dispusă de procurori, având în vedere că, raportat la calitatea de senator a celui menţionat, a fost îndeplinită condiţia prevăzută în Constituţia României, în sensul în care plenul Senatului a încuviinţat cererea de reţinere şi arestare preventivă în legătură cu infracţiunea reţinută în sarcina inculpatului Șova Dan-Coman. În ordonanța de reţinere se arată că există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt: În perioada octombrie 2011-iulie 2014, inculpatul Șova Dan-Coman a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă inculpatul Bălan Mihai, director general al centralei de energie termică CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună”, arată DNA.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: