La coadă pentru mucenici

Astăzi, 9 martie, românii din întreaga țară sărbătoresc cei 44 de mucenici.
La această dată, este obiceiul ca gospodinele să pregătească mucenici, cu nucă și miere. Astfel, pentru 9 martie, gospodinele pregătesc cele mai gustoase rețete de mucenici, iar pe lângă asta, cea mai cunoscută tradiție a zilei este aceea de a consuma 40 de pahare cu vin.
Tradiția spune că acest preparat, făcut din aluat cu miere și nucă aduce noroc și sănătate celor care îl consumă.
În Piața Mică din 9 Mai, oamenii s-au înghesuit încă de dimineață la coadă la patiserii, unde rândul a ajuns până afară. Mulți dintre cei care nu au reușit să pregătească mucenici în casă au venit să se bucure de gustul autentic al acestui desert tradițional, pregătit cu grijă și respect pentru obiceiurile străvechi.
“Este o tradiție de care nu putem să ne despărțim. Mucenicii sunt simbolul acestei zile speciale, iar nimic nu se compară cu gustul lor autentic, fie că sunt fierti sau copți”, spune o femeie care a venit la patiserie pentru a cumpăra mucenici.
Făcuți în casă sau stat la rând la patiserie pentru a îi cumpăra, mucenicii nu lipsesc astăzi din nici o casă.
Vizualizări: 684
Distribuie Trimite pe WhatsApp