Îți dorești să dai timpul înapoi? O poți face sâmbătă noaptea pentru o oră!

În acest week-end se va trece la ora de iarnă iar noaptea de sâmbătă va fi mai lungă cu o oră. Cei care au visat să dea timpul înapoi își văd visul împlinit pentru o oră. 

Mulți oameni se întreabă dacă se mai schimbă ora în această duminică în România, ori dacă la nivelul Uniunii Europene s-au luat alte decizii. Asta după ce au fost discuții pe această temă și s-a vorbit des de renunțarea la ora de iarnă.

Comisia Europeană a tot realizat diferite sondaje de-a lungul timpului pentru a afla ce își dorește populația. Se pare însă că părerile sunt împărțite când vine vorba de această schimbare.

Mai exact, mare parte dintre cetățeni nu vor să se mai schimbe ora de două ori pe an. De cealaltă parte, sunt națiuni care vor păstrarea orei standard, în timp ce altele vor ca tot anul să rămână pe ora de iarnă. Au mai existat de asemenea și oameni care au vrut să rămână tot anul pe ora de vară. Iar la fel au fost și persoane care au spus că nu sunt afectate în mare parte de această schimbare. Iar asta înseamnă ceva incert pentru autorități.

Cert este că Parlamentul European nu a reușit să ajungă la o concluzie concretă. Astfel, în această duminică, adică în noaptea de sâmbătă spre duminică, se va schimba ora într-adevăr, însă nu ar fi exclus să existe schimbări de anul viitor.

În acest an trecerea la ora de iarnă va avea loc în noaptea de 26 spre 27 octombrie 2024, moment în care ora 04:00 devine ora 03:00. Teoretic se dă timpul înapoi pentru o oră. 

Adevărul este că deși dormim mai mult și ne trezim mai târziu, ziua devine ceva mai scurtă. Iar astfel de schimbări pot avea un impact semnificativ asupra stării de spirit în cazul anumitor persoane. Acest lucru a fost confirmat inclusiv de către specialiști.

Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: