IPJ Gorj instruieşte şoferii microbuzelor şcolare
Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj desfăşoară săptămâna aceasta întâlniri cu primarii şi şoferii microbuzelor şcolare pentru a preveni accidentele în care sunt implicaţi elevi şi cadre didactice. Acţiunile au loc ca urmare a tragicului accident de la Berleşti în care un băieţel de şase ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost prins sub roţile microbuzului şcolar al cărui şofer făcea o manevră de întoarcere. Reprezentanţii IPJ Gorj lucrează în prezent la un regulament de funcţionare pe care îl vor prezenta şoferilor de pe microbuzele şcolare.
Şoferii de pe microbuzele şcolare din judeţul Gorj sunt chemaţi la întâlniri cu poliţiştii din cadrul Biroului de Prevenire a Criminalităţii şi Serviciului Rutier cu participarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, a precizat că se urmăreşte prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi elevi sau cadre didactice. „Se discută traseele pe care le au şoferii de urmărit, dar şi locurile în care se vor îmbarca şi debarca elevii. La aceste întâlniri participă obligatoriu toţi conducătorii auto de pe microbuzele şcolare, primarii şi directorii unităţilor de învăţământ. Întâlnirile au loc pe regiuni astfel că marţi am avut întâlnire la Târgu Cărbuneşti cu toată zona respectivă, miercuri am avut la Rovinari, astăzi la Târgu Jiu după care va urma Motru şi toată partea de nord a judeţului”, a declarat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.
Cât priveşte sesizările unor părinţi cu privire la faptul că microbuzele şcolare sunt deseori conduse de şoferi care depăşesc vârsta de 60 de ani, reprezentanţii IPJ Gorj spun că „dacă sunt instruiţi şi au toate documentele solicitate de lege atunci pot conduce în continuare microbuzele şcolare”. Şedinţele de instruire vor continua până la sfârşitul anului şcolar.
Primarii care au participat la şedinţele IPJ Gorj se declară mulţumiţi de acţiunile de prevenire şi regretă accidentul de la Berleşti. „Ni s-a comunicat faptul că IPJ lucrează la un regulament de funcţionare pe care o să-l prezinte primarilor şi directorilor şi noi putem aduce îmbunătăţiri. Este o acţiune binevenită, cu atât mai mult cu cât nu ne dorim să avem astfel de evenimente pe raza localităţilor noastre”, a declarat Ioana Buşe, primarul comunei Stoina.