Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Ion Cristoiu, victima unor escroci

Jurnalistul Ion Cristoiu a dezvăluit în emisiunea sa de pe YouTube cum a fost victima unei fraude bancare ingenioase, orchestrate de un grup infracțional bine organizat. Totul a început cu un apel telefonic aparent inofensiv, care s-a transformat într-o adevărată capcană.

Un individ, pretinzând că reprezintă SIF Muntenia, o instituție financiară cunoscută, l-a convins pe jurnalist că are de recuperat 20.000 de lei – bani proveniți din perioada „cuponiadei”, o etapă economică din anii ’90. Conform escrocului, Cristoiu deținea încă acțiuni din acea perioadă, iar acestea ar fi generat dividende care acum însumau suma menționată.

„Când am primit apelul, m-am gândit că ar putea fi un subiect interesant pentru podcastul meu. Chiar mă gândeam ce laptopuri aș putea cumpăra cu acești bani”, a povestit jurnalistul cu amărăciune.

Încrezător, Cristoiu a oferit detalii despre conturile sale bancare de la BRD, fără să suspecteze nimic. La scurt timp, a fost contactat de o a doua persoană, care s-a dat drept reprezentant BRD. Folosind un limbaj tehnic și credibil, aceasta i-a explicat că suma de 20.000 de lei trebuie transferată într-un cont bursier printr-un proces numit „segregarea contului”.

„Mi-au spus că trebuie să ia bani din contul meu pentru a efectua transferul, iar ulterior suma mi se va întoarce împreună cu cei 20.000 de lei,” a relatat Cristoiu.

Presat de timp – se pregătea pentru o înregistrare la Metropola TV – jurnalistul a urmat instrucțiunile primite. Sub pretextul facilitării transferului, escrocul i-a cerut să partajeze ecranul dispozitivului său, obținând astfel acces direct la conturile bancare. Manipulând tranzacțiile, individul i-a furnizat un IBAN de la Unicredit și l-a ghidat pas cu pas să transfere banii, sub pretextul unor „transferuri temporare”.

„Nu mi-am dat seama ce se întâmplă. Eram grăbit și nu aveam timp să analizez situația,” a spus Cristoiu.

Abia când a fost contactat de bancă, jurnalistul a realizat că fusese înșelat. „Pe la ora 5 mă sună de la bancă și mă întreabă: Ați făcut transferuri la Unicredit și CEC? Mi-au spus că ceva este în neregulă, că acele conturi aparțin unor indivizi care păstrează sumele. Mi-au blocat conturile și mi-au cerut să merg la poliție pentru a face plângere”, a explicat Cristoiu.

Ajuns la Secția 1 de Poliție, a aflat că era una dintre numeroasele victime ale grupului infracțional. În timpul discuției cu polițiștii, a primit un apel chiar de la escroc, care a încercat să-l convingă că blocarea conturilor a împiedicat transferul banilor. Spre surprinderea jurnalistului, individul a intrat într-o polemică cu polițistul, încercând să-l convingă de „inocența” sa.

„Am crezut că, auzind de polițist, va închide. Dar nu, polemiza cu polițistul, parcă era politician. Dacă nu trebuia să plec la Metropola TV, îmi golea de tot conturile”, a mărturisit Cristoiu.

Ulterior, jurnalistul a realizat dimensiunea fraudei și sofisticarea metodei folosite. Polițiștii i-au explicat că grupul infracțional are numeroase victime, majoritatea persoane în vârstă, pe care le păcălesc folosind scenarii similare.

Vizualizări: 842

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: