Primul flashmob pentru Brâncuși la Târgu Jiu
S-au împlinit 79 de ani la sfârșitul săptămânii de la inaugurarea la Târgu Jiu a Ansamblului Monumental Calea Eroilor, iar sute de tineri din oraș au participat cu această ocazie la un flashmob inedit. Aceștia au dansat în același moment pe aceeași melodie în Parcul Coloanei Infinitului, unde a avut loc și un concert oferit gratuit de formația „The Dreamers”, ai cărei membri au venit de la București special pentru aniversarea respectivă. Toți participanții la flashmob au purtat tricouri albe pe care era scris „Brâncuși – UNESCO”, ei alăturându-se astfel campaniei autorităților locale de a înscrie Ansamblul de la Târgu Jiu în Patrimoniul UNESCO.
Toți participanții la flashmob au purtat tricouri albe pe care era scris „Brâncuși – UNESCO”, ei alăturându-se astfel campaniei autorităților locale de a înscrie Ansamblul de la Târgu Jiu în Patrimoniul UNESCO.
Toată manifestarea din Parcul Coloanei a fost gândită de asociația „Colour your dreams”, condusă de Adela Vlădoiu, în cadrul unui proiect finanțat de la bugetul local. „Ne-am gândit cum să promovăm un astfel de proiect cultural în rândul tinerilor, pentru a-i conștientiza despre importanța acestor opere și așa am organizat acest flashmob, precum și spectacolul care a urmat după el”, a spus organizatoarea.
Tinerii au fost extrem de entuziasmați de ocazia pe care au avut-o, mai ales că și vremea a fost de partea lor, soarele ridicând temperatura la 20 de grade Celsius, ceea ce nu se va mai prea întâmpla prea curând de acum încolo.
Toată mulțimea venită însă la Coloană a pornit mai întâi de la Masa Tăcerii cu tradiționala trecere pe sub Poarta Sărutului, pe acordurile muzicii de fanfară. Trecătorii au fost surprinși să vadă atât de mulți tineri trecând pe Calea Eroilor, de o „surpriză” având parte și șoferii, care au trebuit să aștepte ca mulțimea să traverseze orașul de la un capăt la altul. La Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel, preoții au ținut o slujbă religioasă în memoria soldaților români care au luptat pe front în Primul Război Mondial, în amintirea sacrificiului făcut de aceștia fiind ridicat și Ansamblul pe care Constantin Brâncuși l-a realizat la Târgu Jiu.