Investiții cu plata "pe caiet"

Vor păși în noul an cu stângul! Mai multe primării din județul Gorj vor intra în 2023 cu datorii. Pentru că nu au primit bani pentru a achita unele invesții, reprezentanții administrațiilor locale au fost nevoiți să apeleze la "plata pe caiet", totul pentru ca lucrările să nu fie sistate.

În câteva sate din comuna Ciuperceni, funcționează un iluminat public modern. Constructorul a terminat lucrările încă din 2021, dar banii îi va încasa abia anul viitor. 

„Avem factură din august, cu mențiunea că acest constructor a terminat prima etapă de montare a lămpilor în comună, în luna octombrie 2021. I-am achitat prima factură după 7 luni, în august am depus a doua factură și la anul va primi banii pentru această cea de-a doua factură. (...) Constructorul se gândea foarte serios dacă poate să continue sau nu. Există un blocaj. Degeaba facem noi proiecte, le implementăm, ajungem să demarăm lucrările și trebuie să-i plătești omului, iar UAT-ul, cum e Ciuperceni, nu are miliarde la dispoziție, iar contractul este între UAT și constructor și acesta poate să te acționeze în instanță. Din fericire, în cazul nostru am găsit înțelegere”, a afirmat Daniel Dobrescu, primarul comunei Ciuperceni.

Vizualizări: 586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: