Întreprinderile sociale nu prind la Gorj. Ce avantaje au!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj încearcă să promoveze în această perioadă un nou tip de întreprindere care în Gorj nu are căutare mai deloc. Este vorba despre întreprinderile sociale, termen apărut încă din 2016, însă niciun agent economic nu s-a încumetat până acum să testeze o astfel de afacere.

Conducerea AJOFM Gorj spune că deşi această facilitate pentru agenţii economici a apărut încă din 2016, în judeţul nostru nimeni nu a înfiinţat o astfel de afacere. Avantaje ar fi multe, spun reprezentanţii AJOFM Gorj, tocmai de aceea se încearcă o mediatizare a acestui tip de întreprindere. „În Gorj funcţionează multe firme care au ca obiect îngrijirea bolnavilor la domiciliu, case de ajutor reciproc, societăţi agricole sau societăţi cooperative care ar putea să beneficieze de această lege. Nu avem până acum niciun agent economic care să-şi dorească. Avem doar discuţii avansate cu câţiva agenţi economici şi sperăm să-i convingem să beneficieze de această situaţie. Este un început în acest domeniu”, a spus Laurenţiu Rovenţa, inspector principal în cadrul AJOFM Gorj.

Printre beneficiile de care s-ar putea bucura iniţiatorii unor întreprinderi sociale se numără: alocarea din partea autorităţilor locale a unor spaţii sau terenuri publice, sprijin în promovarea produselor sau serviciilor prestate, scutiri de taxe şi impozite. O întreprindere socială trebuie să acţioneze în scop social sau în interesul general al comunităţii, să aloce minim 90% din profitul realizat scopului social şi să asigure niveluri de salarizare echitabile. 

Vizualizări: 800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: