Încă un sat din Gorj terorizat de urşi

O ursoaică şi un pui au semănat panica în satul Sârbeşti, din comuna gorjeană Alimpeşti. Animalele vin aproape în fiecare noapte pe uliţele din sat şi au ajuns să intre şi în casele oamenilor.

Au pătruns în câteva case nelocuite, dar şi în casa unei bătrâne. Urşii au furat mâncarea din frigider.

„Frigiderul, am crezut că acolo n-a umblat, că era închis și am găsit aici o hârtie de la pachetul de unt. Doamne, pachetul de unt e din frigider, al dracu mi-a luat luată mâncarea din frigider, a mâncat tot și l-a închis la loc”, a mărturisit o femeie la Pro TV. „În fiecare noapte vine și nu avem ce face, pornim sirene, pornim alarme, toate alea. Luni noapte nu am dormit deloc. Din pădure vine, de pe dealuri”, a spus altă localnică.

Oamenii au sunat la 112. La faţa locului, au ajuns jandarmii şi autorităţile, dar animalele sălbatice au reuşit să fugă. Jandarmii le recomandă localnicilor să nu se apropie de urşi, ci să sune imediat la Urgenţe.

Edilul comunei spune că urşii au ajuns nici să nu se mai teamă de sirene ori alte zgomote. “Când ne-am dus noi ursoaica era în casă în spate, de față cu noi, că eram aici și făceam gălăgie, aveam girofaruri pornite, nu a avut treabă. A plecat că am dat cu alarma doamnei și a plecat la casa din vale”, a declarat primarul din Alimpeşti, Victor Drăgulescu.

Vizualizări: 4,630

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: