Încă un american a semnat cu CSM Târgu Jiu

Ar’mond Davis este noul jucător al CSM Târgu Jiu, anunță clubul oltean care este acum în perioada de reconstrucție a echipei. Baschetbalistul american a semnat cu echipa din Târgu Jiu pentru sezonul 2023-2024.

CSM Târgu Jiu își continuă campania de transferuri pentru viitorul sezon din Liga Națională de Baschet Masculin și a ajuns la o înțelegere cu jucătorul american Ar’mond Davis, a anunțat miercuri csmtargujiu.ro. Baschetbalistul de 28 de ani vine din prima ligă finlandeză, de la Kipina Basket, acolo unde a evoluat sezonul trecut. Ar’mond Davis a mai jucat în Europa și în prima ligă din Olanda, pentru Aris Leeuwarden. Născut în Tacoma, Washington, noua extremă a grupării gorjene a semnat un angajament valabil pentru sezonul 2023-2024.

Oficialii grupării gorjene au parafat astfel încă un transfer pentru sezonul viitor din Liga Națională.

Ar’mond Davis nu este la prima experiență în Europa. Sosit pe continentul european în 2021, Davis a jucat în campionatele din Olanda și Finlanda.

Jucător de pozițiile 3-2, Davis s-a născut pe 2 decembrie 1995, în Tacoma, Washington. Ca junior s-a format la Foss High School, acolo unde și-a condus echipa pe locul trei la turneul de stat din 2013, când a doborât recordul de punctaj la Turneul West Central District, cu o medie de 32 de puncte pe meci, fiind inclus în echipa turneului final. Au urmat alte două sezoane, între 2014 și 2016, la College of Southern Idaho, acolo unde s-a făcut remarcat pentru jocul său spectaculos și eficient. A atras atenția celor din NCAA, de Alabama Crimson Tide, care l-au cooptat pentru sezoanele 2016-2018. Cu Alabama Crimson a avut medii de 6p/meci și 1,5 recuperări pe partidă, în primul sezon. Jocul său, dar și cifrele sale s-au îmbunătățit odată cu trecerea la UC Santa Barbara Gauchos, tot în campionatul NCAA, pentru sezonul 2018-2019. La Santa Barbara, Davis a avut 13,1p/meci, 5,9 recuperări pe partidă și 1,4 pase decisive. În 2021, Ar’mond Davis a decis să treacă Atlanticul, pentru a evolua în Europa. Primul contact cu baschetul european l-a avut în Olanda la echipa de primă ligă, Aris Leeuwarden. În sezonul 2021-2022, Davis a avut la echipa olandeză medii de 14p/meci, 5,1 recuperări pe fiecare partidă. Din Olanda s-a mutat în nordul Europei, în prima ligă finlandeză, la Kipina Basket, pentru sezonul 2022-2023, acolo unde a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. Drept dovadă stau și cifrele sale la gruparea din Kipina: 26,7p/meci, 10,6 recuperări, dar și 2,4 pase decisive pe meci. În Finlanda, în ianuarie 2023, într-un meci de campionat, Davis a stabilit și un record personal. Baschetbalistul american a reușit 40 de puncte în meciul dintre Kipina Baschet și Pyrinto Akatemia, scor 103-71, se arată în CV-ul jucătorului.

Galerie foto


Vizualizări: 370

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: