Imagini dezolante din pădurile Gorjului: Unii plâng, alții se umplu de bani 

Imagini greu de imaginat în zone inaccesibile, pentru toți cetățenii, în pădurile din diferitele zone ale Gorjului. 


Copacii de pe suprafețe de teren cât vezi cu ochii sunt rași de pe fata pământului și fragmentați pe dimensiuni pentru aă apoi să fie încărcați în camioane și valorificați.


Drumurilor forestiere suntem adevărate "autostrăzi prin păduri" pentru a facilita transporturile de material lemnos.


Cei care asistă neputincioși și îngroziți la măcelul din pădure sunt crescătorii de animale care în timpul verii își duc vitele, caprele și oile sus pe culmile muntoase unde tăietorii de lemne își fac treaba în liniște.


"Cară zilnic mașini întregi de lemne. Au nivelat drumurile forestiere de zici că ești la oraș, doar că sunt de pământ. Noi dacă ne rugăm să le niveleze să ajungem și noi cu animale și cu camionete sus nu se putea. Pe noi dacă ne prind cu lemne imediat ne dau pe mâna poliției pentru un car de lemne ce rămâne de la ei dupe ce aleg buștenii, dar ei cară cu camioanele", povestește un localnic din comuna Stănești care vede zilnic măcelul din pădure.


Oamenilor din zonă li se spune că sunt firme care exploatează parchet însă cum și cât nu verifică nimeni.


"De ani de zile, de când eu vin cu animalele in munte, nu am văzut să vină cineva de la poliție, de la Garda Forestieră, de la Mediu să verifice cum se exploatează parchetul. Pur și simplu, așa cum vedeți și dumneavoastră sunt mii de metri pătrați de pădure defrișați de jos. Au ras efectiv totul. Când te uiți în jur îți vine să plângi, dar în alții crește sufletul de bucurie că se umplu de bani. Ne mai mirăm de ce s-a schimbat vremea, de ce sunt alunecări de teren, cutremure, caniculă. Uite de asta”.


Tăieri masive de material lemnos sunt raportate în toate localitățile din zona de munte și de sub munte ale județului Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 4,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: