Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Grigorescu: Apar dosare penale la CEO, curăţenia nu se opreşte aici

Ministrul energiei, Victor Grigorescu, a vorbit, într-un interviu dat Agerpres, despre influenţele politice de la nivel local, asupra CE Oltenia. „În continuare apar dosare penale, ingerințe grosolane ale politicului în actul de conducere a companiei și sunt sigur că din punctul acesta de vedere curățenia nu se va opri aici“, sub toate aspectele ei, a declarat Grigorescu.

Ministrul Grigorescu a precizat că la Complexul Energetic Oltenia, situaţia nu este la fel de complicată, aşa cum este la CE Hunedoara, dar că este nevoie de restructurare. El a vorbit din nou despre CE Oltenia ca despre o companie puternic controlată politic. Totodată, a susţinut că vor părea dosare penale şi că nu s-a terminat curăţenia. „Din nefericire, Complexul Oltenia funcționează într-un mediu local aparte, care în trecut s-a dovedit extrem de toxic pentru companie, care a căpușat-o, care a influențat-o politic pentru interes personal sau a direcționat resursele oriunde în altă parte decât pentru binele oamenilor sau pentru binele comunității. Există și azi o rezistență puternică la schimbare și acest lucru este evident. În continuare apar dosare penale, ingerințe grosolane ale politicului în actul de conducere a companiei și sunt sigur că din punctul acesta de vedere curățenia nu se va opri aici, sub toate aspectele ei“, a spus ministrul.

Liniștea dinaintea dezastrului
Grigorescu a amintit şi despre proiectul construirii unui grup energetic la Rovinari, cu banii chinezilor. „Complexul Oltenia negociază construcţia unui grup energetic nou, proiect în asociere cu un investitor străin și eu sper că acest proiect va fi finalizat și că vom putea să aducem o investiție de peste 200 de milioane de euro în Gorj, cu toate avantajele care revin de aici“, a spus ministrul energiei. Până să fie avantaje, în negociere apar dezavantaje, în sensul că investitorii chinezi vor un preţ extrem de mic pe cărbune, iar contractul să fie pe zeci de ani. „Și aici există rezistență, și aici lucrurile au trenat, poate din lipsă de pricepere, alteori din rea- voință, însă noi vom continua să fim alături de cei care vor să dezvolte activitatea complexului“, a continuat Grigorescu. Pe parcursul interviului, el a revenit la problemele politice din jurul companiei aflată în plin proces de disponibilizare. „Sunt unii care spun că trebuie să menținem liniște, că restructurarea nu se face înainte de alegeri. Mă întreb: liniște pentru cine și liniște pentru ce? Pentru voturi? Pentru avantaje politice? Eu cred că, dacă am accepta o asemenea liniște, ar fi liniștea dinaintea dezastrului, o liniște a iresponsabilității“, a declarat el, menţionând că se fac eforturi pentru redresarea situației, și nu de păstrarea unei liniști înșelătoare.

Vizualizări: 5,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: