Grevă generală în învățământ

Profesorii vor organiza o grevă de avertisment miercuri, între orele 11.00 și 13.00, iar sindicatele din educație anunță că decizia este ca din 22 mai să aibă loc și o grevă generală în unitățile de învățământ unde există membri de sindicat, nemulțumirile vizând în special salariile cadrelor didactice.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a reacționat spunând, la Parlament, unde a fost așteptată de jurnaliști, că este „convinsă că se vor găsi soluții”. „Am semnat un ordin de ministru pentru componența echipei de negociere ptentru contractul colectiv de muncă în învățământ și în zilele următoare vom chema federațiile sindicale pentu discuții pe contractul colectiv de muncă. Aceasta a fost, de altfel, și principala revendicare - mai sunt și alte chestiuni care tin de sporuri, măriri, numai că aceste aspecte țin de Ministerul Finanțelor”, a declarat Deca.

Liderii sindicali spun că este prima grevă generală care se declanşează la final de an şcolar, astfel că examenele naţionale - Evaluarea Națională și Bacalaureatul - „ar putea fi bulversate”: „Nu uitați, este prima grevă generală la final de an școlar. Au existat doar două greve generale - în 2000, în iarnă, și în 2005. Nemulțumirea a ajuns la extrem. Dragi colegi, dacă v-ați săturat să fiți umiliți, protestați! Fiți adevărate modele pentru copiii noștri, să lupte pentru drepturile lor”, potrivit Hotnews.

Vizualizări: 874

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: