Gorjul, codaș când vine vorba de e-Factura
Aproximativ 10% din firmele prezente în sistemul FGO au emis e-Factura, deşi peste 50% dintre autorităţile din România au fost facturate prin platformă, iar din totalul de e-Facturi doar 25% au fost emise aparent corect (cu codurile NC sau CPV mapate în vederea raportării), potrivit Agerpres.
Județul Gorj e codaș când vine vorba de emiterea e-Factura.
Aproximativ 10% din firmele prezente în sistemul FGO au emis e-Factura, deşi peste 50% dintre autorităţile din România au fost facturate prin platformă, iar din totalul de e-Facturi doar 25% au fost emise aparent corect (cu codurile NC sau CPV mapate în vederea raportării).
Conform trendului actual, procentul estimat nu va depăşi 35% până la final de an, potrivit platformei dedicate digitalizării afacerilor mici şi mijlocii.
"În ultimele 4 luni de la introducerea obligatorie a e-Factura, peste 50% dintre autorităţile din România (adică peste 7.000 de entităţi fiscale) au primit o astfel de factură emisă prin FGO, platformă ce cuprinde module dedicate pentru a susţine digitalizarea afacerilor mici şi mijlocii, dar şi diverse automatizări şi integrări cu serviciile bancare pentru facilitarea comunicării cu contabilitatea externalizată. Însă, doar puţin peste 10% din totalul firmelor înregistrate în FGO au emis şi o e-Factura", potrivit unui comunicat al FGO.
Cele mai multe companii care au facturat în platformă e-Factura sunt din Bucureşti, unde s-au înregistrat de 4 ori mai multe facturi decât următorul clasat, Constanţa. Clasamentul este completat de Cluj, Prahova, Bihor şi Sibiu, într-un top al primelor 6 care totalizează aproape 50% din e-Facturile emise în FGO. La polul opus, cele mai puţine e-Factura sunt în judeţul Brăila, pe ultimul loc, urmat de Gorj, Dâmboviţa, Sălaj, Teleorman, împreună totalizând 2% din e-Facturi.